Ľubomír Hudačko Iné športy

Semifinále pohára bez boja: Hádzanári Tatrana prešli ďalej kontumačne!

Po necelej mesačnej pauze vyplnenej akciami reprezentačných tímov sa rozbehlo hádzanárske dianie na domácej mužskej klubovej scéne. Vo štvrťfinále sme ale nevideli v akcii Tatran Prešov, ten postúpil do štvorky najlepších kontumačne. Súper zo Šale na zápas nepricestoval.

Ilustračný obrázok k článku Semifinále pohára bez boja: Hádzanári Tatrana prešli ďalej kontumačne!
Zdroj: TASR

Dvojice určil ešte decembrový žreb, pri ktorom bolo nasadené kvarteto najlepšie umiestnených družstiev z extraligy 2012/2013 (Tatran Prešov, HC Sporta Hlohovec, MŠK Považská Bystrica a HK Topoľčany).

Prvý semifinalista bol známy už vopred. Bez boja sa ním stal obhajca lanského prvenstva Tatran Prešov, ktorý sa mal medzi najlepšou osmičkou stretnúť s jediným prvoligistom v tejto fáze súťaže HKM Slovan Duslo Šaľa. Predstavitelia oboch klubov sa však nedokázali dohodnúť na vhodnom termíne. Šaľania napokon písomne oznámili na Slovenský zväz hádzanej (SZH), že na duel plánovaný na duel v centre Šariša nevycestujú, a tak prišlo v predstihu k jeho zrušeniu. DK SZH udelila šalianskemu HKM za nenastúpenie družstva na stretnutie pokutu vo výške 400 eur. Prešovčania postúpili kontumačným víťazstvom.

Oproti predchádzajúcim ročníkom nevyvrcholí Slovenský pohár mužov záverečným turnajom Final Four. Dve záverečné fázy vyraďovacej časti SP sa budú hrať tentoraz pohárovým systémom (doma – vonku). Termíny semifinále sú 22./23. 1. a 29./30. 1. 2014, finále bude na programe 26./27. 2. a 5./6. 3. 2014. K Tatranu Prešov sa pridali ako postupujúci HK Topoľčany, MŠK Považská Bystrica a HC Sporta Hlohovec. Tímy tak tvoria kvarteto semifinalistov Slovenského pohára v hádzanej mužov 2013/2014.

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM