Ľubomír Hudačko Kultúra

Sedieť doma nemusíte, vyrazte si von: 10 tipov, čo sa dá v Prešove zažiť tento týždeň

Nesedieť doma, ale vyraziť si von, to dokáže neraz príjemne vyventilovať hlavu. Preto sme sa rozhodli vám priniesť dokopy desať tipov našej redakcie na to, čo odporúčame tento týždeň zažiť v Prešove. Nechajte sa inšpirovať...

Ilustračný obrázok k článku Sedieť doma nemusíte, vyrazte si von: 10 tipov, čo sa dá v Prešove zažiť tento týždeň
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Prešovskí fotografi 2015

4. novembra od 17.00 v Galérii Átrium

Výstava prešovských fotografov vás čaká v Galérii Átrium na Floriánovej už od stredy 4. novembra. Vstupné je zdarma.

Vnútorné videnie hudobnej krásy

4. novembra o 19.00 v PKO

Klavírny recitál si vypočujete v prešovskom PKO. Na programe budú Johann Sebastian Bach, Vítězslav Novák, Frederik Chopin a Bohuslav Martinu. Na klavíri zahrá Ráchel Skleničková.

FK Prešov – Futsal team Levice

6. novembra od 20.00, športová hala na Baštovej

Po nepríjemnej prehre v Bratislave sa prešovskí futsalisti budú snažiť poučiť a odčiniť gólostroj súpera doma pred svojimi fanúšikmi. V športovej hale na Baštovej sa predstavia proti Leviciam.

Jerry Springle

6. novembra od 20.30 v Chris­tianii

Jerry Springle je ukrajinská pesničkárka s túlavou dušou. Texty sprevádza hrou na ukulele, rozdáva úsmev a hypnotizuje svojím spevom. Nenechajte si ujsť možnosť nadýchať sa magickej atmosféry, ktorú prinesie aj do Prešova. A to už v piatok 6. novembra v Christianii.

Midas Fall

6. novembra od 21.00 vo Wave klub

Majstrovská kombinácia elektroniky a post-goth-rocku dokonale balancuje medzi intenzívnym zvukom a jemnými melódiami a textami speváčky Elizabeth Heaton. Vo Wave klube v piatok od 21.00.

Edo Klena & Klenoty – koncert

6. novembra od 21.00 v Starom Dobrom Mexiku

V piatok a v Prešove môžete naladiť aj na mexickú vlnu, Edo Klena s kapelou Klenoty totiž vystúpia v Starom Dobrom Mexiku.

Tatran Prešov – Partizán Bardejov

7. novembra od 13.00

Predposledný domáci duel futbalovej Doxxbet ligy odohrá Tatran Prešov proti Partizánu Bardejov. V súboji pôjde o čelo tabuľky východu, kde práve tieto dve mužstvá súperia o druhú priečku za Košicami. Bude to zároveň aj šarišské derby ako sa patrí.

Príbeh z Tammiru

7. novembra o 17.00 v Kine Scala

Muzikálová rozprávka pri ktorej deti nezaspia a dospelí sa prebudia. Divadelno-hudobno-tanečné predstavenie na motívy fantasy románu Vladimíra Štefaniča „Kráľovná z Tammiru“, za ktorý získal Cenu Ivana Kraska za debut roka 2009.

Metropolis

7. novembra v Metro bare od 20.00

Kapela Metropolis oslavuje 10 rokov na scéne a k tejto udalosti pripravila turné. Predstaví sa aj v Prešove, tešiť sa na kapelu môžete v Metro bare 7. novembra od 20.00.

Skús cirkus

8. novembra o 16.00 v Divadle Alexandra Duchnoviča

Pohľad na cirkus, ktorý bol povýšený na umenie. Deti uvidia, naučia sa a vyskúšajú odvážnejšie cirkusové techniky a všetky spolu budú súčasťou jedinečného interaktívneho predstavenia.

Môže vás zaujímať:

Prešovčania, zapisujte si do kalendárov: 10 parádnych akcií, na ktorých by ste nemali chýbať

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM