Ľubomír Hudačko Iné športy

Sedem rokov nešťastia: Prešovskí hokejbalisti sa konečne dočkali finále, prvý duel však prehrali

Súpera z United Dargov Košice v semifinále preľstili celkom hladko po víťazstve 3:1 na zápasy. Už tento víkend sa začalo finále, proti ďalšiemu rivalovi z tímu "vraňarov". Kto bude úspešnejší? V prvom zápase sme súperovi podľahli 5:8.

Ilustračný obrázok k článku Sedem rokov nešťastia: Prešovskí hokejbalisti sa konečne dočkali finále, prvý duel však prehrali
Zdroj: Dnes24.sk

Vstup ľavou nohou

Prešovčania nevstúpili do semifinálovej série najlepšie, hneď prvý duel prehrali. Mrzieť ich mohla nevydarená koncovka i smola. Skóre 4:5 (2:2, 2:0, 0:3) ich trochu z miery vyviedlo, pretože v 3. tretine ešte viedli 4:2. Potom však mal šťastenu na svojej strane súper a aj vinou nepremeneného samostatného nájazdu Uličného napokon domáci dokonali obrat. V zápase im chýbal kanonier Vladimár Šimon a možno aj to sa podpísalo pod nevydarený krok ľavou nohou.

Dr. Jekyll, Mr. Hyde

Strelecký prach si zrejme našinci nechali na druhý duel, ktorý bol diametrálne odlišný. Všetko sedelo, ako malo a brankár domácich (Prešov hrá ligu v Košiciach, viac info tu, pozn. red.) nestačil ťahať puky z bránky. Aj keď bol v 1. minúte stav 1:1, dlho nevydržal. Vraňare totiž tentoraz na koňarov nestačili ani omylom a vsietili len po góle v každej tretine. Po výsledkoch v nich (3:1, 5:1, 5:1) a celkovým výsledkom 13:3 v zostave už aj s Vladimírom Šimonom sa séria zaslúžene vyrovnala.

Šťastná či nešťastná sedmička?

V treťom dueli nastúpili hostia opäť plní odhodlania a nenechali nič na náhodu. Svojho súpera tentoraz nezničili debaklom, ako zápas predtým, no i tak deväť zásahov postavilo do role favorita práve HBC 3b Luky Sport Prešov. Skóre 9:5 sa však nerodilo ľahko. Pred treťou tretinou bol na ukazovateli hrozivý stav 2:5! Včas sa však hráči dali dokopy a ako to už býva zvykom, zabojovali so srdcom. Otočenie skóre bolo famózne a mečbal sa núkal už v ďalšom, 4. vystúpení.

Najdôležitejšie bolo v ňom zachytenie úvodu. V ňom si dali hráči pozor a súpera nepustili bližšie, ako k trojgólovému náskoku (5:2). Aj keď sa to ešte pred záverečnou časťou hry zdramatizovalo, pretože domáci znížili na 6:5, dva góly rozhodli o postupe Prešovčanov.

Úvod nevyšiel ani vo finále

Vo finále sa tak po dlhých siedmich rokoch stretne náš tím proti Univerzálu Košice, ktorý v druhej časti pavúka semifinále vyradil tím Michaloviec. Prvý duel finálovej série však koňarom taktiež nevyšiel. Prehra 5:8 znamená vedenie domácich 1:0 na zápasy. Po dvoch tretinách svietil v ukazovateli skóre stav 0:7. V tej poslednej teda nepomohla ani drvivá prestrelka na bránu Košičanov 5:1: „A to bolo dokonca ešte len v 20. minúte zápasu už o poltucet gólov v neprospech nás,“ povedal so smútkom v hlase hrajúci prezident klubu Maroš Hric. V nedeľu sa hrá 2. duel série, verme, že hokejbalisti napravia nezdar a sériu vyrovnajú.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM