Ľubomír Hudačko Futbal

Šarišské derby aké Prešov nepamätá: Tatran nastúpi v lige proti Bardejovu!

Tak toto tu už dlho nebolo! Bardejov sa s Prešovom stretol v súťažnom zápase naposledy snáď pred desiatimi rokmi. Nejeden Šarišan by si takéto derby vo futbale prial v najvyššej súťaži, žiaľ, momentálne si diváci musia zvyknúť na II. ligu. Tatran privíta vo 4. kole práve Partizán.

Ilustračný obrázok k článku Šarišské derby aké Prešov nepamätá: Tatran nastúpi v lige proti Bardejovu!
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Pohárový anglický týždeň má druhú kapitolu na programe cez víkend, zelenobieli hostia Bardejov. Po výhre v Čadci v tíme panuje dobrá nálada, vyšperkoval sa ňou postup do 2. kola Slovnaft Cupu.

Súťaž o auto

Domáci zápas proti Partizánu bude zaujímavý pre fanúšikov aj z toho pohľadu, že v rámci zakúpenia si permanentiek na sezónu sa môžu zúčastniť súťaže o skvelé ceny. Tou hlavnou je osobný automobil! Aj takto chce vedenie klubu motivovať fanúšikov na to, aby prišli svoj tím povzbudiť v hojnom počte.

Žiadne béčko

Kostelníkovci majú zatiaľ v lige priaznivú bilanciu (2–0–1), ale pred týždňom zaznamenali prvú prehru na ihrisku Senca. V spomínanom pohárovom dueli však výhrou rozdielom triedy pachuť z prehry už snáď zamietli pod koberec a momentálne sa sústredia na najbližší duel. Potvrdzuje to pre oficiálnu webstránku klubu Prešova aj skúsený stredopoliar Miroslav Poliaček: „Je to derby a Bardejov bude po dlhom čase hrať proti Tatranu v majstrovskom zápase. Preto bude súper isto vyhecovaný, prídu ich určite povzbudiť aj fanúšikovia, ktorí to nemajú ďaleko. Môže to byť zaujímavý zápas, ale nič to nemení na tom, že ho chceme vyhrať,“ povedal pred duelom.

Lenže Bardejov nie je žiaden neskúsený tím. Práve v tomto mužstve v minulom roku pôsobil súčasný útočník Tatrana Peter Nworah, ktorý má na konte zatiaľ tri vsietené góly. Pomery v hosťujúcom tíme tak pozná nadmieru dobre. Hostia ešte v tejto sezóne neinkasovali a sú dokonca na 4. priečke, kým najstarší klub na Slovensku o stupienok nižšie. Vlani sa Bardejovu postúpiť medzi elitu nepodarilo, mužstvo skončilo na 4. mieste s 53. bodmi. Favorit stretnutia tak možno trochu drieme v domácom kolektíve, ale karty sú viac-menej rozdané narovnako.

Konečne pokoriť ich defenzívu

„Očakávam, že budú nepríjemní. Majú vo svojom strede skúsených hráčov, sú šikovní. Niektorí z nich hrali v minulosti v Prešove a budú mať motiváciu navyše. Nebude to ľahký zápas, ale verím tomu, že ho určite vyhráme,“ pokračoval Poliaček a dodal: "Pevne verím, že po tomto zápase budeme stále mužstvo, ktoré dalo najviac gólov a Bardejov už nebude tímom, ktorý je bez gólu. Verím, že na zápas sme našich fanúšikov pozvali našimi úspešnými výsledkami z prvých domácich zápasov a že ľudia budú znova chodiť na štadión a držať nám palce, aby sme dosiahli cieľ, ktorý všetci máme. Myslím si, že ľudia prídu a že to bude zaujímavý zápas.“

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM