Michala Halásová Od Vás

Šarišská šachová šou v Prešove: Poznáme víťazov...

Minulý týždeň sa v Prešovskej bezbariérovej galérii Abilympiáda uskutočnil rekreačný šachový turnaj pod názvom Šarišská šachová šou. Organizátorom podujatia je občianske združenie ZOM Prešov v spolupráci so Šachovým klubom Ružomberok – telesne postihnutých a vozičkárov.

Ilustračný obrázok k článku Šarišská šachová šou v Prešove: Poznáme víťazov...
Zdroj: Dnes24.sk

Hralo sa švajčiarskym systémom 2×30 minút. Ten je pre toto podujatie výhodný z viacerých dôvodov. Hlavným je skutočnosť, že sa tu stretávajú úplní šachoví začiatočníci s majstrami sveta. Švajčiarsky systém umožňuje aj slabým hráčom hrať všetky kolá, nevypadávajú z hry a dokonca i prehra s výrazne silnejším hráčom im môže priniesť body. Rozhodcom turnaja bol Emil Konkoľ zo Šachového klubu Ružomberok.

Zvíťazila žena

Víťazom celého turnaja sa stala žena, dievča, Nikola Konkoľová zo ŠK Ružomberok – TpaV. Nikola je zároveň majsterkou sveta medzi juniormi a 4. najlepšou hráčkou sveta v kategórii žien s telesným postihnutím. Patrí teda k absolútnej svetovej špičke. Druhé miesto obsadil Boris Klohna z tímu ZOM Prešov a tretím bol Emil Konkoľ (ŠK Ružomberok). Víťazi dostali diplomy aj vecné ceny.

Šarišská šou
7
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM