Futbal

Šarišania uspeli v druhom dueli za sebou: Futbalisti strácajú na prvé Lipany 5 bodov

Dve víťazstva za sebou a bez inkasovaného gólu. Takto si v III. lige aktuálne vodia futbalisti Tatrana Prešov. V uplynulom kole zdolali doma Krompachy.

Ilustračný obrázok k článku Šarišania uspeli v druhom dueli za sebou: Futbalisti strácajú na prvé Lipany 5 bodov
Zdroj: TASR

Hoci v prvom polčase gól nepadol, Tatran napokon zdolal Krompachy 2:0. Prvú trefu do čierneho zaznamenal Norbert Grejták a druhý gól dal Michal Kraľovič. Na ihrisko prišiel pritom ako striedajúci hráč. Stačilo mu sedem minút na to, aby skóroval.

„Bol som šťastný, keďže som z toho trochu vypadol. Minulý zápas som hral iba desať minút, teraz som opäť striedal. Tréner mi veril. Nastúpil som v útoku, čo je moja pozícia už dlhšie roky. Som rád, že som dal gól a pomohol zvýšiť na 2:0,“ povedal Michal Kraľovič, ktorý v 73. minúte dorazil loptu do prázdnej brány.

Svojím gólom spečatil víťazstvo Tatrana. „O to som šťastnejší, že som pomohol, aby sme sa do poslednej minúty nestresovali, že súper bude mať nejakú štandardku, z ktorej skóruje,“ dodal Michal Kraľovič.

Druhý polčas bol zo strany zeleno-bielych lepší. Šarišania výrazne zlepšili pohyb, vpredu rotovalo viac hráčov. Nakoniec vyhrali o dva góly a vzadu dosiahli čisté konto. „Mohlo to byť aj lepšie, ale hlavné sú tri body. Naladili sme sa na ďalšie zápasy. Dúfam, že to už bude iba lepšie a že z najbližších duelov so Stropkovom a s Lipanmi budeme mať v tabuľke ďalších šesť bodov," dodal na záver podľa 1fctatran.sk. Práve Lipany sú lidrom v tabuľky, Tatran na ne stráca 5 bodov.

1. FC Tatran Prešov – FK Pokrok SEZ Krompachy 2:0 (0:0)

  • Góly: 58. Grejták, 73. Kraľovič
  • ŽK: Petráš, Vinclér – Hazrolli, Jochman. Rozhodovali: Benedik – Marko, Maliňák
  • 402 divákov.
  • Krompachy: Burkuš – Kuriško, Kaľavský, I. Košč (Bach), Rodzik (M. Košč), Ferenc, Baluch, Jochman (75. Čegiň), Šemrák, Hazrolli, Uhrín (65. Mihalík).
  • Prešov: Vinclér – Šimko, Grejták, Petráš, Kolbas – Ivanko Macej, Sabolčík, Lupčo, Hirka (83. Rodriguez), Kopín (46. Ivanecký) – Pavúk (66. Kraľovič).

A na záberoch si pozrite aj zostrih spomínaného zápasu. Kliknite si video.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Zdroj: YouTube.com

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM