Správy

Šanca pre prešovských predškolákov: Takto sa môžu naučiť komunikovať i vyjadriť názor

Predškoláci okúsia svet logiky, abstraktného myslenia, hľadania súvislostí a precvičovania jemnej motoriky.

Ilustračný obrázok k článku Šanca pre prešovských predškolákov: Takto sa môžu naučiť komunikovať i vyjadriť názor
Zdroj: www.bratislavskykraj.sk

Materské školy sa môžu prihlásiť do Logickej olympiády pre najmenších. Cieľom súťaže je rozvíjať logické myslenie a zručnosti, ktoré budú deti potrebovať pri vstupe do školy. Prihlásiť sa môžu do konca marca. TASR o tom informoval Ľuboš Lukáč z Katedry špeciálnej pedagogiky Pedagogickej fakulty Prešovskej univerzity (PF PU) v Prešove.

Čo olympiáda naučí

„Obsahom zápolenia bude preverenie jednoduchých logických funkcií, tvorenia pojmov, dobrej pamäti, počítania a precvičovania jemnej motoriky detí predškolského veku, teda zručností potrebných na úspešné zvládnutie vyučovacích predmetov počas povinnej školskej dochádzky,“ povedal Lukáč.

Predškoláci okúsia svet logiky, abstraktného myslenia, hľadania súvislostí a precvičovania jemnej motoriky.

Riešenie logických úloh olympiády učí deti podľa Lukáča komunikovať, vyjadrovať svoj názor, podporí prácu v skupine a umožní prezentovať logické myslenie dieťaťa.

Písomne, alebo v kolektíve

„Olympiáda bude prebiehať v réžii zaregistrovaných materských škôl písomnou formou alebo spoločným riešením úloh v kolektíve detí, napríklad pri počítači alebo interaktívnej tabuli. V prípade nepriaznivej epidemiologickej situácie sa riešenie logických úloh prenesie do online priestoru,“ doplnil Lukáč.

Zaregistrovať sa je možné prostredníctvom webstránky Logickej olympiády do konca marca. Organizátormi súťaže sú PF PU v Prešove, Centrum pedagogicko-psychologického poradenstva a prevencie v Sabinove a Súkromná základná škola DSA v Prešove.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM