Správy

Šanca pre NEZAMESTNANÝCH: V Prešove predstavia na trhu atraktívne PRACOVNÉ ponuky

Burza práce ponúkne okrem pracovných príležitostí v Európe aj sprievodný program vrátane prezentácií so zameraním na európsky trh práce a pracovnú mobilitu.

Ilustračný obrázok k článku Šanca pre NEZAMESTNANÝCH: V Prešove predstavia na trhu atraktívne PRACOVNÉ ponuky
Zdroj: TASR/Pavol Zachar

Vytvorenie priestoru na osobné stretnutia zahraničných a slovenských zamestnávateľov s uchádzačmi o prácu v krajinách Európskej únie a na Slovensku je cieľom podujatia medzinárodnej burzy práce Eures Job Day.

Uskutoční sa vo štvrtok 20. 4. v M-Aréne v Prešove. TASR o tom informovali z tlačového a komunikačného oddelenia Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny.

Oblasť logistiky či IT

„Celkovo 50 vystavovateľov zo Slovenska a z ďalších 20 krajín EÚ/EHP ponúkne záujemcom o prácu zaujímavé pracovné ponuky v oblasti gastronómie, hotelierstva, priemyslu, logistiky, IT a sezónnych prác. Eures poradcovia z Belgicka, Česka, Dánska, Fínska, Holandska, Nemecka, Rakúska a Švédska poskytnú aktuálne informácie o životných a pracovných podmienkach vo svojich domovských krajinách, ako aj pomoc a poradenstvo pri hľadaní práce,“ uviedli z tlačového oddelenia.

Burza práce ponúkne okrem pracovných príležitostí v Európe aj sprievodný program vrátane prezentácií so zameraním na európsky trh práce a pracovnú mobilitu.

Eures (European Employment Services) je európska sieť služieb zamestnanosti koordinovaná ELA (Európsky orgán práce), ktorej cieľom je uľahčiť voľný pohyb pracovných síl v rámci krajín EÚ/EHP a Švajčiarska, ako aj podporovať spravodlivú pracovnú mobilitu.

Služby siete sú na Slovensku dostupné na všetkých 46 úradoch práce, ako aj prostredníctvom pracovných portálov eures.sk a eures.europa.eu.

ilustračné foto

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM