Ľubomír Hudačko Od Vás

S plnými bruchami poslanci aj policajti: Verili by ste, že 20 pirohov sa dá zjesť za 45 sekúnd?

Už 5. ročník podujatia organizované v Hrabkove malo názov "Pirohy o tri rohy". Gurmánske kvality si zmeralo hneď 14 trojčlenných družstiev. Víťazom v konzumácii sa stali jedáci zastupujúcej firmy Janter Ovčie.

Ilustračný obrázok k článku S plnými bruchami poslanci aj policajti: Verili by ste, že 20 pirohov sa dá zjesť za 45 sekúnd?
Zdroj: Dnes24.sk

Účasť spestrili i motorkári

Súťaže sa zúčastnili tímy z Hrabkova, poslanci PSK, chlapi zo SAD Prešov či dve družstvá Mestskej polície mesta Prešov. Pridalo sa tiež družstvo PKF Nitra a tri tímy motorkoárov. Po jednotlivých kolách sa víťazmi stali jedáci pirohov zastupujúcej firmu Janter Ovčie. Asi štyridsať motorkárov po gurmánskom zážitku odcestovali na zraz do Strážskeho. V každom kole museli traja členovia družstva zjesť 30 pirohov čo najrýchlejšie. V záverečnom finále už im do misy dali len dvadsať pirohov, vraj aby im nenarástli rohy. Zjedli ich za 45 sekúnd.

Sťažené podmienky neodradili

Súťažiaci mali prelepené dva prsty a pirohy chytali tromi prstami. Smotana im podporovala kĺzanie sa dole krkom.

Usilovnosť žien, ktoré od rána pripravovali takmer 4 000 pirohov teda nevyšla nazmar. Všetkých organizátorov tejto akcie podporilo aj slnečné počasie. Mnoho návštevníkov si vychutnalo bryndzové pirohy, no súťažiaci si zrejme od nich dajú nejaký čas pauzu.

Text a foto: František Eštočin

Pirohy o tri rohy
27
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM