Správy

Rušný deň na súde, v Prešove bol Černák: Témou bola vražda, za ktorú sedel jeho šofér

Okresný súd v Prešove sa v utorok zaoberal povolením obnovy právoplatne skončeného konania, o ktoré požiadal Slavomír Surový.

Ilustračný obrázok k článku Rušný deň na súde, v Prešove bol Černák: Témou bola vražda, za ktorú sedel jeho šofér
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Bývalého Černákovho šoféra súd poslal v roku 2011 na 15 rokov do väzenia.

Vlani bol podmienečne prepustený, trvá však na svojej nevine. Utorkového pojednávania sa ako svedok zúčastnil aj Mikuláš Černák.

Odsedel 12 z 15 rokov

„Súd na verejnom zasadnutí vykonal dokazovanie výsluchom prítomných predvedených a predvolaných svedkov a určil ďalší termín verejného zasadnutia za účelom výsluchu ďalších, obhajobou navrhovaných svedkov,“ uviedla hovorkyňa Krajského súdu v Prešove Ivana Petrufová. Súd bude v tejto veci ďalej pojednávať v septembri.

Surový vyhlásil, že si „nevinne odsedel“ 12 z 15 rokov a bol podmienečne prepustený.

„Ja som s nimi násilnú trestnú činnosť nepáchal, len som videl nejaké skutky. Do toho času som mal čistý register trestov,“ uviedol Surový.

Černák počas pojednávania vylúčil, že by mal Surový s vraždou Petra Klešča niečo spoločné.

Černák by to vedel

„Vedel by som o tom, keby tam bol, lebo všetci aktéri skutku, ktorí vykonali vraždu Klešča, mi o tom rozprávali podrobne, ako sa skutok stal,“ skonštatoval Černák.

Surový bol jedným z obvinených v prípade vraždy Klešča.

Podľa obžaloby páchatelia mali na pokyn inej osoby usmrtiť brata Róberta Holuba. Útočníci 2. októbra 1997 vtrhli do bytu na Kustrovej ulici v Košiciach a spustili streľbu, pri ktorej náhodne zastrelili Klešča.

Holubovmu bratovi sa však podarilo z bytu utiecť. Súd Surového v roku 2011 uznal vinným a uložil mu trest odňatia slobody v trvaní 15 rokov.

archívne foto

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM