Správy

Rušné ráno prešovskej mestskej polície: Riešila kolaps v kostole aj boj o život na ulici!

Poriadne dramatické chvíle prežívali prešovskí mestskí policajti. Boli pri dvoch situáciách v to isté marcové ráno, v ktorých išlo o život.

Ilustračný obrázok k článku Rušné ráno prešovskej mestskej polície: Riešila kolaps v kostole aj boj o život na ulici!
Zdroj: Dnes24.sk

Na sídlisku Sekčov hliadka Mestskej polície v Prešove našla 1. marca osobu ležiacu pod lavičkou, ktorá nedýchala. MsP o tom informuje na svojej webstránke.

„Okamžite sme začali s prvou pomocou a oživovaním do príchodu lekára. Bohužiaľ, ten konštatoval smrť. Aby toho nebolo málo, tak v ranných hodinách sme boli požiadaní z rýchlej zdravotnej pomoci o súčinnosť pri rýchlom zásahu pre osobu, ktorá v Konkatedrále svätého Mikuláša skolabovala a je tam podozrenie na zástavu srdca,“ informuje polícia s tým, že oznámenie prijali o 6.45 hod. a hliadka bola po príchode na miesto už o 6.50 hod. začala okamžite s oživovaním osoby masážou srdca a prípravou AED defibrilátora na použitie.

Úspešná masáž

„Našťastie, masáž srdca bola úspešná, osoba začala dýchať a tak nemusel byť použitý AED defibrilátor. Do troch minút od začiatku oživovania prišli aj záchranári, ktorí osobu prevzali a poskytli jej ďalšiu odbornú pomoc,“ opísali dramatické chvíle v jeden deň. Polícia tak príkladne potvrdila a ukázala, že je pripravená vždy poskytnúť akúkoľvek pomoc pri záchrane života a ochrane zdravia.

ilustračné foto

Ďalšie zaujímavosti zo siete Dnes24:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM