Správy

Rozsvietenie stromčeka je tu: V Prešove štartuje sviatočná atmosféra aj Mapou Vianoc

Súčasťou projektu je viac ako 70 gastro prevádzok, ktoré si pripravili rozmanitú ponuku vianočných špecialít. Ktorúkoľvek z nich je možné nájsť online.

Ilustračný obrázok k článku Rozsvietenie stromčeka je tu: V Prešove štartuje sviatočná atmosféra aj Mapou Vianoc
Zdroj: Dnes24.sk

Ako je známe, obľúbené vianočné stánky na Hlavnej v Prešove aj tento rok nahradí Mapa Vianoc. Mesto ju spustí zároveň v deň rozsvietenia vianočného stromčeka na námestí, ktorý zažiari už dnes. Prešov Dnes 24 o tom informoval hovorca mesta Vladimír Tomek.

Na rozsvietenie vianočnej výzdoby tradične najviac čakajú deti, pred Konkatedrálou sv. Mikuláša je vyzdobený už niekoľko dní a to v zlatých farbách v kombinácii s briliantovou bielou a červenou.

Oklieštený režim

Novými ozdobami v parku sú kvety, ľadové kryštály, vianočné gule a hviezda, ktoré pripravilo PKO.

„Zatiaľ nevieme ako dlho potrvá celoštátny lockdown a núdzový stav, a preto sme sa rozhodli spustiť Mapu Vianoc. Keďže v kaviarňach a gastro prevádzkach je povolený iba predaj cez okienko, veríme, že Prešovčania si vychutnajú obľúbený nápoj aspoň cestou z práce či do obchodu,“ uviedla primátorka Andrea Turčanová.

Súčasťou tejto Mapy Vianoc je viac ako 70 gastro prevádzok, ktoré si pripravili rozmanitú ponuku vianočných špecialít. Ktorúkoľvek z nich je možné nájsť online.

Ponúkame aj ďalšie aktuality zo Slovenska:

Všetci však musia dôsledne dodržiavať platné opatrenia a nariadenia z úrovne štátu.

Malé stromčeky

Na Hlavnej už je aj drevený betlehem z dielne rezbára Juraja Antoňáka.

„A o skrášlenie priestranstva pozdĺž Konkatedrály sv. Mikuláša sa postarali žiaci prešovských ZŠ a ZUŠ, ktorí vyzdobili alej malých vianočných stromčekov,“ dodal na záver hovorca Tomek.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM