Ľubomír Hudačko Správy

Rozlúčka so známym biskupom: V Prešove vystavia telesné pozostatky Jána Hirku (†90)

Slzy a plač. V utorok sa príbuzní a známi rozlúčia s Mons. Jánom Hirkom (†90), gréckokatolíckym emeritným prešovským biskupom. Zádušná sv. liturgia a pohrebné obrady sa uskutočnia v Katedrálnom chráme sv. Jána Krstiteľa v Prešove.

Ilustračný obrázok k článku Rozlúčka so známym biskupom: V Prešove vystavia telesné pozostatky Jána Hirku (†90)
Zdroj: TASR

Čas je stanovený na utorok 10.00 h. Po skončení pohrebných obradov v katedrále bude v popoludňajších hodinách panychída v slovenskom jazyku v Chráme Narodenia Presvätej Bohorodičky v Abranovciach, po ktorej telesné pozostatky emeritného biskupa podľa jeho poslednej vôle uložia v hrobke pri jeho rodičoch v rodných Abranovciach. Uviedol hovorca Gréckokatolíckeho arcibiskupského úradu v Prešove Ľubomír Petrík.

Ako ďalej dodal, čas začiatku panychídy v Abranovciach oznámia po skončení pohrebných obradov. Telesné pozostatky Jána Hirku budú v Katedrálnom chráme sv. Jána Krstiteľa v Prešove vystavené v pondelok 14.4. od 18.00 h. Nasledovať bude modlitba svätého ruženca a čítanie žalmov. V utorok pred pohrebnými obradmi budú telesné pozostatky v katedrále už od 08.00 h. Mons. Ján Hirka zomrel vo štvrtok 10. apríla vo veku 90 rokov.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM