Správy

Rožkovany stále nemajú priecestie, ktoré ochráni pred nehodami: Výstavba sa POSÚVA

Spoločnosť požiadala o predĺženie termínu realizácie do 13. júna 2023. Pôvodný termín bol 14. december 2022, päť mesiacov od odovzdania staveniska.

Ilustračný obrázok k článku Rožkovany stále nemajú priecestie, ktoré ochráni pred nehodami: Výstavba sa POSÚVA
Zdroj: TASR/Maroš Černý

Práce na výstavbe chráneného železničného priecestia v obci Rožkovany v okrese Sabinov sa posúvajú. Ako pre TASR uviedla hovorkyňa Železníc Slovenskej republiky (ŽSR) Ria Feik Achbergerová, zhotoviteľ, spoločnosť Kumat, požiadal o predĺženie termínu realizácie do 13. júna 2023.

Dôvodom sú čakacie lehoty na dodanie materiálov. Pôvodný termín bol 14. december 2022, päť mesiacov od odovzdania staveniska.

Čo je dôvodom

„Stavba bola zo strany ŽSR odovzdaná v polovici júla tohto roka zhotoviteľovi, spoločnosti Kumat. V súčasnosti je v podstate každá stavba ovplyvnená súčasným stavom vývoja dosahov a dôvodov krízy, ako sú COVID-19, vojnový konflikt na Ukrajine, nárast ceny stavebných materiálov a nedostatok alebo nemožnosť zabezpečenia tovarov a materiálov. Toto všetko má dosah na dlhšie dodacie lehoty materiálov alebo prvkov,“ uviedla Feik Achbergerová.

Zhotoviteľ podľa jej slov aktuálne čaká na materiál.

Termíny dodávok

Pri kabeláži je predpokladaná dodacia lehota december tohto roka, technologický domček má byť dodaný na prelome októbra a novembra a priecestná konštrukcia v novembri.

„Stavba pozostáva z jednotlivých častí, ktoré na seba nadväzujú, a prípravné práce vrátane výkopových potrebné pre spomenuté prvky má zmysel realizovať tesne pred dodávkou, a to hlavne z bezpečnostných dôvodov, keďže sa v uvedenom priestore pohybuje aj verejnosť,“ vysvetlila Feik Achbergerová.

archívne foto

Ďalšie zaujímavosti zo siete Dnes24:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM