Ľubomír Hudačko Rôzne

Rozhovor s Prešovčanom Marcelom Merčiakom: Ako vidí šance Tatrana na postup?

Držiteľ piatich cien osobnosti televíznej obrazovky za dva roky sa v poslednom čase na prácu sťažovať nemôže. Okrem komentovania športových prenosov je Prešovčan Marcel Merčiak aj tvárou vedomostnej relácie a moderuje i exhibičné zápasy. Po jedom z nich sme ho stihli vyspovedať.

Ilustračný obrázok k článku Rozhovor s Prešovčanom Marcelom Merčiakom: Ako vidí šance Tatrana na postup?
Zdroj: Dnes24.sk

V Demjate sa odohral exhibičný duel, ktorý zorganizoval miestny rodák a bývalý hráč Tatrana Prešov Stanislav Šesták. V dedinke sa zišla ekipa reprezentácie, ktorá bojovala aj na majstrovstvách sveta pred štyrmi rokmi. Ackiu moderoval Prešovčan Marcel Merčiak, ktorý neraz aj vtipne okomentoval situáciu na ihrisku a žiadal aj spomalené zábery hráčov pri páde v pokutovom území. Po zápase trpezlivo vyhovel každému záujemcovi o fotografiu či autogram a nám poskytol rozhovor.

Ako vidíte šance Tatrana Prešov na návrat do Corgoň ligy?

Ťažko povedať. Rozhoduje ekonomika, myslím si, že bola dobre postavená. Je ale potrebné začať robiť futbal profesionálne na všetkých úrovniach. Ak sa tak stane, Prešov mal vždy potenciál na to, aby najvyššiu súťaž hral. Patrí do prvej ligy, o tom niet pochýb. Je to najstarší futbalový klub na Slovensku a k tretiemu najväčšiemu mestu v krajine to patrí.

Je niekto podľa vás v kádri zelenobielych, kto by sa mohol eventuálne dostať vyššie a možno aj do reprezentácie?

V poslednej dobe tam nevyskočili hráči v takom meradle, ako tomu bolo predtým v prípade Stanislava Šestáka, alebo Martina Jakubka. Možno by sem patril Matúš Marcin, ale ten už z klubu odišiel.

Chodíte do Prešova často?

Nie, to nie. Na futbale som v metropole Šariša nebol dlhšie obdobie. Chodím za rodinou asi štyrikrát-päťkrát do roka, ale netýka sa to futbalu.

Čo plánujete na leto?

Budem ho tráviť majstrovstvami sveta, ktoré sú v Brazílii do polovice júla. Chystám sa priamo na miesto maximálne na finále, ale všetky zápasy bude verejnoprávna televízia vysielať. Potom do konca júla žijem Tour de France.

Foto: František Eštočin

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM