Ľubomír Hudačko Správy

Rozhovor s mestskou poslankyňou Kollárovou: Trápi nás neporiadok na Murárskej ulici!

Čo sa deje na jednom a čo na druhom konci Prešova? Snažíme sa vás o tom informovať, preto sme opäť oslovili jednu z mestských poslankýň. Marta Kollárová nám priblížila dianie na najrozsiahlejšej mestskej časti číslo tri.

Ilustračný obrázok k článku Rozhovor s mestskou poslankyňou Kollárovou: Trápi nás neporiadok na Murárskej ulici!
Zdroj: Dnes24.sk

Volebný obvod č. 3 tvorá ulica Sabinovská, Šidlovec, Surdok a Nižná Šebastová. Ako poslankyňa mestského zastupiteľstva zaň zodpovedá aj Marta Kollárová a práve jej sme sa porozprávali o situácii v tejto časti Prešova.

- Pani Kollárová, skúste nám priblížiť dianie vo vašom volebnom obvode za posledné obdobie.

Za posledné obdobie sa toho podarilo veľa. Pribudli nám opravené mestské komunikácie a chodníky – napr. Dúbravská, Šidlovská, Jazdecká, Sabinovská, Okruhliak, Na Tablách. Opravila sa tiež strecha na MŠ Sabinovská, vysadila sa zeleň na ul. Čapajevovej, Kotrádovej, Sabinovskej a dopravne sa riešila časť Šidlovca svetelnými semaformi. Rovnako tak aj peší prechod pre obyvateľov Sabinovská – Wolkerova.

- Čo považujete za najväčšiu vec, ktorá sa podarila?

Sfunkčnila sa kanalizácia na Šidlovci čo považujem za najrozsiahlejšiu stavbu a začala sa oprava Materskej škôlky v Nižnej Šebastovej.

- Je niečo, čo vás momentálne v tejto mestskej časti trápi?

Je tu stále priestor na skvalitňovanie našich parkovísk v okolí bytových domov – napr. Sabinovská či Kotrádová a samozrejme permanentnú údržbu našich ciest a chodníkov. Trápi nás neporiadok na Murárskej a zlý technický stav mestských komunikácií.

- Prezraďte, čo chystáte do budúcnosti…

V najbližšom období určite sa chcem usilovať o opravu našich rozbitých komunikácii – Čapajevova, Surdok a Kúty, Slánska atd. Obyvateľov trápia aj povrchové dažďové vody v časti Šidlovec ako aj na komunikácii Dúbravská a Strojnícka.

- Aké želania majú obyvatelia?

Želaním obyvateľov našej mestskej časti je aj skvalitnenie podmienok pre šport a športové vyžitie v rámci voľnočasových aktivít a želajú si najmä dobudovať multifunkčné ihrisko na Šidlovci pre najmenšie deti a v " Pánskej záhrade " v Nižnej Šebastovej a výstavbou športového ihriska v Nižnej Šebastovej. Úplne najväčšia požiadavka sa týka opravy bývalej materskej škôlky opäť pre potreby najmenších – našich detí zo Šidlovca a priľahlých častí. Myšlienka vytvorenia dôstojného priestoru aktivít a sociálneho zabezpečenia so službami pre seniorov je takisto v tejto časti predsavzatí a požiadaviek obyvateľov.

- Nie je toho málo, čo je potrebné vynoviť…

Je toho veľmi veľa a ja verím, že spolu s obyvateľmi dokážeme napĺňať rastúce požiadavky obyvateľov našej krásnej zelenej štvrte na severovýchode nášho mesta.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM