Ľubomír Hudačko Správy

Rozhodne púta pozornosť: Prešov má jeden z najväčších adventných vencov v SR!

Prvú adventnú sviecu rozsvietili na obrovskom adventnom venci na Hlavnej ulici v Prešove. Umiestnený je v parku okolo Neptúnovej fontány a má obvod až 49 metrov. Pozornosť púta aj počas dňa, večer je potom pastvou pre oči najmä pre tých najmenších.

Ilustračný obrázok k článku Rozhodne púta pozornosť: Prešov má jeden z najväčších adventných vencov v SR!
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Ako uviedla hovorkyňa prešovského primátora Veronika Kmetóny Gazdová, veniec je zložený z vetvičiek z dvoch jedličiek z metských lesov. Na jeho výzdobu použili 200 metrov svetelných vodičov, mašle, gule a ďalšie tradičné ozdoby. Mestský rozpočet nestál nič, zabezpečili ho vďaka sponzorským príspevkom.

„Je to jeden z najväčších adventných vencov na Slovensku. Ja sa teším, že sa pri ňom ľudia zastavia, snáď si uvedomia tie skutočne ľudské hodnoty a budú hľadať možno ten vzťah k sebe, k rodine, k blízkemu,“ uviedol pre novinárov primátor Pavol Hagyari.

Adventný veniec požehnal modlitbou a svätenou vodou kaplán rímskokatolíckej farnosti sv. Mikuláša v Prešove Martin Šimko. Atmosféru začínajúceho adventného obdobia dotvárali známe koledy v podaní dychového orchestra Baštovanka.

Adventný veniec v Prešove
3
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM