Michala Halásová Rôzne

Rozdávajú sa vysvedčenia: V okolí škôl je viac policajtov, jazdiť treba opatrne!

Policajti dnes vyrazia do ulíc a na cesty, aby dohliadli na bezpečnosť školákov, ktorí si vyzdvihnú vysvedčenie i na všetkých účastníkov cestnej premávky.

Ilustračný obrázok k článku Rozdávajú sa vysvedčenia: V okolí škôl je viac policajtov, jazdiť treba opatrne!
Zdroj: Dnes24.sk

Počas letnej turistickej sezóny (1. 7. – 31. 8.) je na cestách nielen na Slovensku, ale všeobecne, zaznamenávaná zvýšená intenzita cestnej premávky. Jej súčasťou je aj vznik kolíznych situácií v premávke, ktoré následne vyúsťujú do vzniku dopravných nehôd. „Počas minuloročných letných prázdnin sme zaznamenali 2404 dopravných nehôd, pri ktorých prišlo o život 53 osôb, ťažko sa zranilo 178 osôb a ľahké zranenia utrpelo 1100 osôb,“ uviedla hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Baloghová.

S cieľom znižovať nehodovosť a ochrániť čo najviac životov a zdravie, polícia pripravila opatrenia počas letnej turistickej sezóny. Zvýšené bezpečnostné opatrenia budú v posledný školský deň i počas celého leta. „V okolí školských zariadení bude dnes na bezpečnosť detí dohliadať viac policajtov. Apelujeme na vodičov, aby zvýšili pozornosť na miestach, kde je možné predpokladať pohyb detí a jazdili mimoriadne opatrne,“ povedala Baloghová.

Počas leta policajti v záujme bezpečnosti zvýšia dohľad najmä na miestach kultúrno-spoločenských podujatí, v okolí kúpalísk, letovísk, priechodov pre chodcov, zastávok hromadnej dopravy, železničných staníc, detské ihrísk, parkov i ďalších miest so zvýšeným pohybom osôb. „Taktiež jednotlivé krajské riaditeľstvá po analýze dopravnej nehodovosti vo svojom kraji prijmú individuálne opatrenia. Budeme informovať o dopravných, či iných obmedzeniach,“ uzavrela Baloghová.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM