Správy

Rozbitá Sládkovičova ulica nutne potrebuje opravu: Čo bude stáť jej rekonštrukcia?

Rekonštrukcia zahŕňa okrem samotnej cesty aj opravu chodníkov po oboch stranách vozovky, na ktorých bude položená nová dlažba.

Ilustračný obrázok k článku Rozbitá Sládkovičova ulica nutne potrebuje opravu: Čo bude stáť jej rekonštrukcia?
Zdroj: Mesto Prešov

Mesto Prešov začína s rekonštrukciou Sládkovičovej ulice. V rámci stavebných prác bude kompletne vymenený asfalt na ceste a na chodníkoch pribudne nová dlažba. Prešov Dnes 24 o tom informoval hovorca mesta Vladimír Tomek.

„Pôjde o úsek dlhý približne 174 metrov od ulice Vajanského po ulicu Moyzesova. Stavenisko si už prevzal zhotoviteľ. V rámci rekonštrukcie bude zasypané a znefunkčnené nevyužívané kanalizačné potrubie,“ upresnil Tomek s tým, že po odstránení starého asfaltu budú zrealizované úpravy betónovej vrstvy vozovky a v celom úseku nakoniec pribudne úplne nový asfaltový kryt.

Ponúkame aj ďalšie aktuality zo Slovenska:

Rekonštrukcia zahŕňa okrem samotnej cesty aj opravu chodníkov po oboch stranách vozovky, na ktorých bude položená nová dlažba.

Takmer 100-tisíc

Okrem jednotlivých opráv bude zrevitalizovaná aj zeleň popri chodníkoch, kde pribudne 10 nových stromov.

„Rekonštrukciu zrealizuje spoločnosť Správa a údržba komunikácií mesta Prešov, s.r.o. Celková cena prác na Sládkovičovej ulici je stanovená na 99 110,03 eur s DPH,“ doplnil na záver Tomek a dodal, že rekonštrukcia bude ukončená do konca októbra 2021.

Neprehliadnite ani ďalšie aktuálne správy:

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM