Ľubomír Hudačko Rôzne

Roky sme ich poznali inak: TOP 3 prešovské objekty, ktoré postihli búracie práce, FOTO

Majú za sebou dlhú minulosť v podobe, ktorú sme roky poznali. No napokon ich postihli búracie práce, ktoré súvisia so zaujímavými ďalšími plánami.

Ilustračný obrázok k článku Roky sme ich poznali inak: TOP 3 prešovské objekty, ktoré postihli búracie práce, FOTO
10
Galéria

Búracie práce. Tak práve tie postihli aj tri známe prešovské objekty, ktoré sme vybrali do nášho článku. A zaujímavé je, že v každom spomínanom prípade súvisia s ďalšími atraktívnymi plánami. Poďme sa na to pekne spolu pozrieť teraz bližšie.

Obchodný dom

Dlho slúžil Prešovčanom známy objekt v centre mesta ležiaci oproti Divadlu Jonáša Záborského. Reč je o bývalom obchodnom dome. Od septembra 2017 už spomínané priestory neprijali žiadneho zákazníka, pričom na sklonku roka sa začalo s ich búracími prácami. Na danom mieste má vyrásť OC Forum.

Podľa zverejneného územného rozhodnutia OC Forum bude mať tri nadzemné a rovnaký počet podzemných podlaží. Stavba je navrhnutá ako atypická s pôdorysom nepravidelného tvaru, zastrešená plochými strechami. Prevažnú časť nadzemných priestorov majú tvoriť obchodné prevádzky a služby v oblasti kultúry, fitnes, gastro ako kaviarne, či reštaurácie.

Futbalový štadión

Len nedávno došlo k začatiu búracích prác aj na prešovskom futbalovom štadióne. Najstarší klub tohto športu na Slovensku je práve Tatran a ten by sa mal konečne dočkať nového futbalového stánku.

Hráči v zelenobielom už niekoľko mesiacov musia hrať svoje domáce zápasy v Poprade, čo nevyhovuje im a ani fanúšikom. Je preto veľmi dôležité, že veci sa pohli dopredu. V pláne je, že prvé súťažné zápasy by sa na novom prešovskom štadióne mali hrať v druhej polovici roka 2019.

Komín

Aj tretí objekt súvisí s výstavbou nového obchodného priestoru. Tentoraz na Solivarskej ulici, kde sa už ukazujú jeho črty. Pôjde o komplex, v ktorom sa ráta aj s kaviarňou na komíne. A práve známy komín sa stal terčom búracích a rekonštrukčných prác a postupne sa vďaka prácam takpovediac scvrkáva stále viac a viac. Aktuálne už stratil zo svojej niekdajšej podoby hneď niekoľko poschodí muriva. Z vrchola znejú zbíjačky a práce napredujú každým dňom. Po zrealizovaní spomínaného plánu pôjde o zaujímavú novinku, ktorá v Prešove nemá páru.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Tri známe prešovské objekty na fotkách: Tie zmeny si musí všimnúť každý
10
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM