Správy

Roky bol na Sekčove: Smrek obyčajný bude teraz dominantou Vianoc v centre Prešova, FOTO

Pre bezpečnosť návštevníkov centra mesta má stabilný betónový základ, aby sa predišlo jeho pádu. Zaistený je drevenými klinmi.

Ilustračný obrázok k článku Roky bol na Sekčove: Smrek obyčajný bude teraz dominantou Vianoc v centre Prešova, FOTO
6
Galéria

Na Hlavnej ulici v Prešove pred Konkatedrálou sv. Mikuláša už tróni vianočný stromček. Smrek z Dubovej ulice má 20 metrov a stane sa krásnou dominantou tohtoročnej vianočnej výzdoby v našom meste. Prešov Dnes 24 o tom informoval hovorca mesta Vladimír Tomek.

„Smrek obyčajný je vysoký približne 20 metrov, prišiel do centra mesta z Dubovej ulice zo Sídliska Sekčov a má 35 rokov. Stal sa vianočným stromom na základe návrhu obyvateľov bytového domu, pri ktorom rástol. Nachádzal sa totiž v tesnej blízkosti bytového domu, konármi sa dotýkal jeho fasády a spôsoboval tienenie. Jeho koreňový systém sa navyše nachádzal blízko plynového potrubia,“ vysvetlil Tomek.

Zaistený je klinmi

Jeho príbeh má napokon šťastný koniec.

„Spoločnosť Technické služby mesta Prešov, a.s. smrek po výrube umiestnila pred Konkatedrálu sv. Mikuláša a stal sa tohtoročným vianočným stromčekom mesta Prešov. Pre bezpečnosť návštevníkov centra mesta má vianočný stromček stabilný betónový základ, aby sa predišlo jeho pádu. Zaistený je drevenými klinmi,“ dodal hovorca.

Neprehliadnite ani ďalšie aktuálne správy:

Vianočný stromček v centre mesta Prešov bude slávnostne rozsvietený na Deň sv. Mikuláša dňa 6.12.2021. Okrem stromčeka v centre Prešova pribudnú vianočné stromčeky aj na Švábskej ulici a pri Nákupnom stredisku Opál na Sídlisku Sekčov.

Celkovo 19 stromčekov

„Ďalší vianočný strom bude umiestnený na Námestí mieru pred Okresným úradom a budovou Úradu Prešovského samosprávneho kraja. Mesto Prešov tento rok vyzdobí a rozsvieti celkovo 19 vianočných stromčekov vo všetkých mestských častiach,“ uzavrel Tomek.

Viac záberov nájdete v priloženej fotogalérii.

Objektívom: Vianočný stromček v Prešove je už na svojom mieste
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM