Kultúra

Rodáčka z Prešova sa pripomenula v novej piesni: Vznikol ZAMATOVÝ hit s Maštalírom

Netradičné spojenie je vo výsledku pôsobivá pieseň s rukopisom Fefeho z Hexu. Bola pri tom známa speváčka, ktorá sa už hudbe aktívne nevenuje ako kedysi.

Ilustračný obrázok k článku Rodáčka z Prešova sa pripomenula v novej piesni: Vznikol ZAMATOVÝ hit s Maštalírom
Zdroj: Matúš Havelka

Pieseň k filmu Známi neznámi naspievali herec Tomáš Maštalír a rodáčka z Prešova speváčka Tina. Prešov Dnes 24 o tom informoval PR manažér Marek Kučera.

Autorom hudby i textu je Martin „Fefe“ Žúži, ktorý prvýkrát vo svojej kariére zložil skladbu pre niekoho iného ako pre skupinu Hex.

Zvoliť správnu titulnú pieseň k celovečernému filmu, ktorá dokonale podtrhne a znásobí jeho atmosféru a zároveň priláka aj ľudí do kina, je náročná disciplína.

Mala podmienku

Producentka snímku Známi neznámi, Wanda Adamík Hrycová, vie o tom svoje.

Chvíľami to však vyzeralo, že jej nový film bude tentokrát bez titulnej pesničky. No napokon našla tú správnu zo šuplíka gitaristu Hexu Fefeho. Po pár dňoch od uverejnenia žnie úspech, veď už prehratá viac ako 100-tisíc krát.

„Pôvodne to mala byť pieseň pre Hex, ale Wande sa tak veľmi páčila, že sme sa dohodli, že jej ju prenechám do jej nového filmu. Mala však jednu podmienku. Aj keď je veľká fanúšička Hexu, chcela, aby skladbu naspieval niekto iný s hlbokým hlasom. Zobral som si pár dní na rozmyslenie a nakoniec som súhlasil. Z výsledku som nadšený. Želám filmu úspech a verím, že sa pesnička bude ľuďom páčiť,“ teší sa zo spolupráce autor titulnej piesne Martin „Fefe“ Žúži.

Wanda Adamík Hrycová je známa svojou kreativitou a citom pre výber interpretov titulných skladieb. Napríklad pri filme Čiara sa jej podarilo spojiť IMT Smile s Ondrejom Kandráčom.

Ponúkame aj ďalšie aktuality zo Slovenska:

Pieseň Jedno ráno sa nahrávala na viac etáp na trati Bratislava - Praha. Okrem Fefeho, ktorý pieseň produkoval, ju hudobne supervízoval Michal Novinski a Jan P. Muchow.

Tina? Ostrieľaný profesionál

„Prvýkrát sme sa s Tinou stretli osobne až pri nakrúcaní videoklipu, lebo pieseň sme nahrávali každý sám. Tina bola ako ryba vo vode. Absolútny a ostrieľaný profesionál. Bolo vidieť, že tieto veci sú pre ňu prirodzené. Ako nováčik som sa ocitol v priestore, v ktorom sa Tina cíti ako doma. Nezostávalo mi nič iné len zraziť opätky a snažiť sa s ňou udržať krok,“ priblížil nahrávanie videoklipu Tomáš Maštalír.

Obaja sú niekoľkonásobní držitelia ocenenia Český lev i mnohých iných cien za filmovú hudbu.

Ódy na hlas

Videoklip k piesni sa nakrúcal v Bratislave pod režisérskou taktovkou Vlada Kriška.

„Na spoluprácu s Tomášom som sa veľmi tešila, lebo ho roky vnímam ako sympatického a talentovaného herca. Tomáš má určite mnoho predností, ale jedna z najvýraznejších je neopísateľná charizma v hlase. To je častokrát väčšia výhoda ako mať nekonečný rozsah. Myslím, že ak by nahral jedno EP, s prehľadom si ho kúpim, lebo jeho hlas je balzam. Má charizmu, šarm a to sa nedá kúpiť, ani natrénovať,“ opísala spoluprácu s Tomášom Maštalírom speváčka Tina.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Hl. foto: archívne

Zdroj: Youtube.com/RukaHore

Nové správy máme aj z východu:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM