Správy

Reštart v Prešove: V meste zisťujú záujem rodičov o vyučovanie detí v školách

Ako to bude s vyučovaním? V Prešove sa podľa radnice vyhodnocujú podmienky prevádzky a organizácie vyučovacieho procesu v jednotlivých školách.

Ilustračný obrázok k článku Reštart v Prešove: V meste zisťujú záujem rodičov o vyučovanie detí v školách
12
Galéria

Zároveň spolu s mestom zisťujú záujem rodičov o umiestnenie detí v školách. Informoval o tom hovorca mesta Vladimír Tomek.

Mesto podľa jeho slov v týchto dňoch v súčinnosti s riaditeľmi základných škôl (ZŠ) a materských škôl (MŠ) vyhodnocuje podmienky prevádzky a organizáciu vyučovacieho procesu v jednotlivých školách.

V akej fáze sú

„Zároveň zisťujeme záujem zo strany rodičov, keďže účasť žiakov na vyučovaní v základných školách bude dobrovoľná. Aktuálne sme vo fáze zabezpečovania hygienických opatrení vrátane dezinfekcie priestorov, ktoré vyplývajú z pokynov rezortu. Mesto v spolupráci so zamestnancami škôl a školských zariadení robí všetky potrebné kroky na to, aby mohli byť školy k 1. júnu pripravené na návrat detí a žiakov po bezpečnostnej aj hygienickej stránke,“ uviedol Tomek.

Mesto sa podľa jeho slov prikláňa aj k myšlienke prevádzkovania škôl počas letných prázdnin, aby mohlo byť nápomocné rodičom detí v mimoriadnej krízovej situácii.

Záujem rodičov

„Aj v tomto prípade sa budeme riadiť pokynmi a usmerneniami MŠVVaŠ SR. Pri materských školách budeme dôkladne vyhodnocovať záujem zo strany rodičov, aby mohli svoje deti nechať v škôlkach počas letných prázdnin. Umiestňovanie detí v materských školách však budeme vykonávať prednostne podľa kritérií určených v rozhodnutí ministerstva,“ povedal Tomek.

Rodičia detí nájdu potrebné informácie súvisiace so znovuotvorením škôl priamo na stránkach MŠ a ZŠ. Dôležité informácie radnica v krátkom čase zverejní aj na svojej webstránke.

A v obrazoch nájdete pre zmenu zábery na cykloželežničku pri Prešove.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Obrazom: Zábery na cykloželezničku pri Prešove
12
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM