Ľubomír Hudačko Rôzne

Reprezentačný ples Prešovskej univerzity: Výťažok ide pre ľudí dotknutých tragédiou, FOTO

Reprezentačný ples Prešovskej univerzity patrí k dôležitým spoločenským udalostiam. Výťažok z tomboly univerzita venuje ľudom postihnutým tragédiou.

Ilustračný obrázok k článku Reprezentačný ples Prešovskej univerzity: Výťažok ide pre ľudí dotknutých tragédiou, FOTO
11
Galéria
Zdroj: All4Event

Národná kultúrna pamiatka a zároveň jedna z najvýznamnejších technických pamiatok na Slovensku – Solivar Prešov už po štvrtý krát hostila Reprezentačný ples Prešovskej univerzity.

Každý rok sa ho zúčastnia desiatky hostí z radov zamestnancov univerzity, študentov ale i priateľov z externého prostredia.

Vyše 130 hostí

„Bolo tomu tak aj tentoraz, počas 23. ročníka plesu. Zúčastnilo sa ho vyše 130 hostí, ktorých už tradične vítal hostiteľ večera rektor univerzity prof. Peter Kónya s manželkou,“ uviedla pre Dnes 24 hovorkyňa Prešovskej univerzity Anna Polačková.

Noblesné dámy i pánov za hudobného sprievodu pod taktovkou Karola Medňanského odprevádzali k stolom študenti odetí v dobových kostýmoch.

„Som rád, že ples našej univerzity, konajúci sa v týchto krásnych historických priestoroch Budovy skladu soli, už roky pozitívne rezonuje v Prešove a jeho okolí."

Výťažok venovali

"Vzhľadom na tragickú udalosť, ktorá sa v závere minulého roka stala na Mukačevskej ulici sme sa tento rok rozhodli venovať výťažok z tomboly týmto poškodeným,“ priblížil rektor Kónya.

O tom, že dané gesto uvítali aj návštevníci plesu, svedčí vyzberaná suma vo výške takmer 1100 eur, ktorá bude prevedená na transparentný účet mesta Prešov.

V tombole sa pošťastilo aj rektorovi univerzity, ktorý vyhral 2. cenu, no rozhodol sa ju venovať poškodeným z Mukačevskej u­lice.

Prešovská univerzita ako organizátor podujatia i tentoraz pri príprave programu využila šikovné kapacity z vlastných univerzitných ra­dov.

Torysa aj Vidiek

„Tanečný parket na úvod patril študentom z univerzitnej tanečnej školy University dance center, ktorí sa predstavili spoločenským štandardným tancom,“ doplnila Polačková.

So svojím hudobno-tanečným číslom sa na parkete predviedol aj vysokoškolský folklórny súbor Torysa pod vedením Vladimíra Marušina z Inštitútu hudobného a výtvarného umenia Filozofickej fakulty PU.

Program vyvrcholil vystúpením kapely Vidiek, ktorá bola hudobným hosťom večera.

A zábery z podujatia si nezabudnite pozrieť v priloženej fotogalérii.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Obrazom: Prešovská univerzita plesala, zahrala kapela Vidiek
11
Galéria
Zdroj: All4Event
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM