Ľubomír Hudačko Iné športy

Reprezentácia florbalistov postúpila na MS: Prsty v úspechu má aj prešovský hráč Ján Komínek!

Slovenskí florbaloví reprezentanti zvíťazili v derniére o postup na MS 2014 nad Belgickom 16:1 a postúpili na MS. Prsty v tom mal aj prešovský hráč Ján Komínek, ktorý prispel k skvelému úspechu. V rozhovore poodhalil, čo ho viedlo reprezentovať dvojkríž na hrudi, keďže pôvodom je Čech.

Ilustračný obrázok k článku Reprezentácia florbalistov postúpila na MS: Prsty v úspechu má aj prešovský hráč Ján Komínek!
Zdroj: Dnes24.sk

V kvalifikačnej skupine o MS vo florbale 2014, ktoré sa budú konať vo Švédsku úspešne zabojovala aj Slovenská republika. Zastúpenie v nej má aj náš prešovský klub zásluhou Jana Komínka.

Ako sa zrodila myšlienka, že budete reprezentovať Slovensko? Kto vám v tomto smere najviac pomáhal?

Myšlienka sa zrodila už dávnejšie, ale boli to skôr dohady a podpichovačky. Avšak potom som bol na jednom reprezentačnom sústredení a začali sme to intenzívne riešiť. Nakoniec sa podarilo dotiahnuť všetko do úspešného konca . Najviac mi v Prešove pomohol Fero Höger, ale keď som niečo potreboval tak všetci mi boli nápomocní.

Ste rád , že môžete nastúpiť s dvojkrížom na hrudi? Viete už slovenskú hymnu ?

Určite som rád, že som sa dostal do nominácie a môžem si zahrať za slovenskú reprezentáciu . Čo sa týka hymny, tak ladím posledný tóny a slová. Už mám úlohu, že budem musieť zaspievať hymnu aj našim ženám z Prešova pred zápasom, takže prípravu nemôžem zanedbať (úsmev).

Ako vás prijali chlapi v kabíne? Dostávate pocítiť, že ste Slovákom ešte len pár dní?

S väčšinou som sa už poznal, takže ma prijali v pohode a vládne tu pohodová atmosféra. No samozrejme, že hlavne, čo sa týka hymny, máme o zábavu postarané.

Aké sú vaše ciele so Slovenskou reprezentáciou?

Úspešne zvládnuť kvalifikáciu a prebojovať sa na majstrovstvá sveta do Švédska sa podarilo, čo je úspech. Ale tiež si potom s tímom užiť tento turnaj a baviť sa florbalom.

Načo sa najviac tešíte a s kým si najviac rozumiete?

Teším sa hlavne na zápasy a som zvedavý aká bude atmosféra a koľko ľudí si nájde cestu do haly. Dúfam, že nás príde povzbudiť veľa fanúšikov. Najviac si rozumiem s Martinom Joščák, tiež z Prešova, ktorý ale hrá za Sabinov .

Hneď v úvodnom zápase kvalifikácie ste sa stretli so svojím spoluhráčom z Prešova Vladimírom Miškovicom. Prebehli už vtedy nejaké podpichovačky a hecovačky?

Samozrejme, už dlhšiu dobu. Stihli sme prehodiť pár slov a obaja sme sa tešili na zápas. Už sme sa podpichovali, pred začiatkom, že sa stretneme pri mantineli.

zdroj: Global24/FBC Mikuláš

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM