Ľubomír Hudačko Rôzne

Relax a oddych, nielen pre rodiny s deťmi: Leto začína aj v prešovskom Ekoparku

Slnečné dni lákajú na pekný výlet. Ak máte chuť posedieť si v pokojnom prostredí prírody a relaxovať, na výber máte napríklad prešovský Ekopark.

Ilustračný obrázok k článku Relax a oddych, nielen pre rodiny s deťmi: Leto začína aj v prešovskom Ekoparku
Zdroj: Ekopark Prešov

Ekopark je ideálnym miestom na relax a oddych, nielen pre rodiny s deťmi. Ak túžite v týchto horúcich letných dňoch utiecť z ruchu mesta, tu nájdete určite to, čo počas prázdnin hľadáte.

Počas nasledujúcich týždňov je pre návštevníkov pripravených množstvo akcií a podujatí. V júli sa bude vítať leto letným piknikom s tvorivými dielňami pre deti. V auguste, spolu so Slovenským skautingom, zažijú deti Noc malých svišťov, prenocujú v tipí a absolvujú rôzne skautské aktivity a hry v prírode. Tohto roku sa v EkoParku Holá hora prvýkrát uskutoční aj denný prímestský tábor.

Prečítajte si tiež: Pivný festival v Prešove: Už teraz študujte podrobný bohatý program, aký nás čaká

Deti sa zabavia rôznymi ekologickými hrami, vyskúšajú si starostlivosť o zvieratá, naučia sa pestovať a spoznávať liečivé bylinky, absolvujú výlet do lesa spojený s lesnou pedagogikou a zajazdia si na poníkoch a koni. V septembri sa zas prejde na školskú tematiku a v EkoParku sa bude čítať. Akcia Čítanie v EkoParku je pripravené v spolupráci s Knižnicou pre mládež mesta Košice a bude spojené s koncertom a besedou s autorom detských kníh.

Prečítajte si tiež: Zážitok, aký sme tu ešte nemali: Využijete lákavé vodné atrakcie na Delni? VIDEO

Tak ako každý rok, aj tento rok sa uskutoční obľúbená akcia pre všetky materské a základné školy s názvom Ekofest, v rámci ktorého účastníkov neminie ani Noc netopierov v spolupráci s Regionálnym centrom ochrany prírody v Prešove. Záver sezóny nezostane ekotematike nič dlžný, symbolickou bodkou za letom bude veľká upratovacia akcia Vyčistime si EkoPark, v rámci ktorej sa toto nádherné miesto uloží na zimný spánok.

foto: Ekopark Prešov

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM