Správy

Rekord v iniciatíve pre zdravie: Víťaz v Prešovskom kraji za týždeň nachodil 450-tisíc krokov

Tento celkový víťaz iniciatívy z Prešovského kraja, za týždeň urobil presne 450 834 krokov, čo je v priemere 64 400 krokov denne.

Ilustračný obrázok k článku Rekord v iniciatíve pre zdravie: Víťaz v Prešovskom kraji za týždeň nachodil 450-tisíc krokov
Zdroj: Pexels.com

Takmer 11 miliónov krokov za sedem dní nachodili účastníci iniciatívy 10-tisíc Pre zdravie, ktorú zorganizovali samosprávne kraje na východe Slovenska. Najvyšší počet krokov urobil obyvateľ Prešovského kraja.

Súťaž prebiehala počas Európskeho týždňa mobility (ETM) a jej cieľom bolo zapojiť ľudí do chôdze. Ako informovala Lea Heilová z oddelenia komunikácie Úradu Prešovského samosprávneho kraja (PSK), tretí ročník súťaže priniesol rekordné čísla.

O tri milióny viac

Organizovali ho PSK a Košický samosprávny kraj (KSK) so spoločnosťou Integrovaný dopravný systém (IDS) Východ.

Ako povedala Heilová, ľudia na východe prešli od 16. do 22. septembra spolu 10 972 320 krokov, čo je o vyše tri milióny viac ako vlani. Súťaž organizovali PSK a KSK v spolupráci s IDS Východ.

Obrovské číslo

„Len v Prešovskom kraji nachodil víťaz za týždeň viac ako 450-tisíc krokov, čo je naozaj obrovské číslo. Pevne verím, že sme touto súťažou motivovali obyvateľov k tomu, aby vymenili autá za pešiu chôdzu, prípadne alternatívny druh dopravy aj počas bežného roka nielen počas ETM,“ povedal predseda PSK Milan Majerský.

Celkový víťaz iniciatívy pochádza z Prešovského kraja, za týždeň urobil 450 834 krokov, čo je v priemere 64 400 krokov denne. Víťaz v Košickom kraji nazbieral 310 667 krokov. Najaktívnejší chodci získali rôzne ceny.

ilustračné foto

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM