Ľubomír Hudačko Správy

Rekonštrukcia nákupného strediska Centrum: Práce sa pozastavili, vrátia sa robotníci späť?

Obyvatelia na Sídlisku III majú možnosť vidieť, ako pokračuje zrekonštruovanie nákupného strediska Centrum. Práce sa však načas pozastavili a nebolo isté, čo sa stane ďalej.

Ilustračný obrázok k článku Rekonštrukcia nákupného strediska Centrum: Práce sa pozastavili, vrátia sa robotníci späť?
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Už pred ôsmymi rokmi vypracoval prešovský architekt Irakli Eristavi štúdiu, ako začiatok príbehu nákupného strediska. Práce však vlani pozastavilo verejné obstarávanie. A robotníci neboli na mieste ani v ostatných dňoch. Problémom sú podľa konateľa spoločnosti Prešov Real Jozefa Hudáča, že boli urobené práce naviac, na ktoré firma upozorňovala a obavy dodávateľa prác o vyplatenie zadanej zákazky.

Plány na zrekonštruovanie však vyzerajú optimisticky a vzbudzujú radosť. Veď roky schátrané stredisko síce príde o doterajšiu fontánu, ale pribudnúť majú tri nové. Okrem toho sa Prešovčania môžu tešiť na oddychovú zónu, kde budú lavičky a sadové úpravy. Najkomplikovanejšie práce sa týkali vody, elektriny, plynu a telekomunikácií

Obavy

Zástupcovia spoločnosti Prešov Real i s dodávateľskou firmou mali za sebou kontrolný deň. Konateľ spoločnosti Prešov Real Jozef Hudáč potvrdil, že boli urobené práce naviac, na ktoré firma upozorňovala. To malo byť podľa našich informácii aj hlavným dôvodom prerušenia stavebných prác. "Dodávateľ uviedol aj svoje obavy. Vraj mal zlé skúsenosti s predošlými zadávateľmi zákaziek, ktorí mu urobenú prácu mali problém preplatiť,“ doplnil Jozef Hudáč.

Dobrá správa

Splatnosť prvých faktúr bude až k 31. decembru 2014, teda po ukončení diela, pripomenul J.Hudáč. Následne v šiestich rovnomenných splátkach budú vyplácané, ale doposiaľ dodávateľovi nevyplatili žiadnu čiastku. Rekonštrukcia nákupného strediska bude stáť viac ako 900 tisíc eur. V apríli však dodávateľ informoval Prešov Real, že sa na stavbe údajne vyskytli prekážky, ktoré si vyžiadajú ďalšie práce. Vzájomné zmluvy boli podpísané ešte v júli 2013.

Práve dnes sa chystajú zástupcovia oboch strán dohodnúť na dodatku k zmluve. Na programe bude nové verejné obstarávanie. Dovtedy sa bude pokračovať v prácach a to je veru dobrá správa.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM