Hádzaná

Reakcia hádzanárskeho Tatrana Prešov na zákaz športových podujatí: Je to nehoráznosť!

Doposiaľ sa hádzanársky klub Tatrana Prešov k opatreniam ohľadom pandémie koronavírusu nevyjadroval. Avizovanie októbrových zmien však, pochopiteľne, kritizuje.

Ilustračný obrázok k článku Reakcia hádzanárskeho Tatrana Prešov na zákaz športových podujatí: Je to nehoráznosť!
Zdroj: TASR/Roman Hanc

Ústredný krízový štáb SR avizoval opatrenia o zákaze všetkých hromadných podujatí, vrátane športových. Hádzanársky klub Tatran Prešov preto na situáciu zareagoval, stanovisko pre médiá poskytol generálny manažér tímu Miroslav Benický.

Benický: Nehoráznosť

„Doposiaľ sme sa v Tatrane Prešov počas pandémie nezapájali do verejnej debaty ohľadom opatrení a celkovom fungovaní športu. Kroky krízového štábu odkomunikované premiérom Igorom Matovičom nás ale nútia k tomu, aby sme aj my reagovali,“ vysvetlil na úvod Benický a pokračoval:

„Je nehorázne, ak Slovensko, ktoré v žiadnych tabuľkách nepatrí medzi ekonomicky a športovo najvyspelejšie európske krajiny, pristupuje k opatreniam, ku ktorým nepristúpili oveľa vyspelejšie krajiny,“ poznamenal generálny manažér klubu.

Kritikou nešetril ani v nasledujúcej reakcii: „Je to nehorázne opatrenie, ktoré nedáva žiadny zmysel, pretože ľudia sa budú stretávať aj naďalej vo výrobných podnikoch, fabrikách, kanceláriách a dokonca aj na pive, hoci len do 22.00 hod. Z logiky veci teda vyplýva, že 40 ľudí sa môže stretnúť v bare, ale 40-tim športovcom, pre ktorých je to živobytie a profesia, zakážeme výkon činnosti,“ pripomenul ďalej Benický pre webstránku klubu.

Podľa slov Benického je nezodpovedné hodiť do jedného koša kultúrne, spoločenské a náboženské podujatia. Celé stanovisko Tatrana Prešov uverejnil klub na svojej webstránke.

Vo fotogalérii nájdete zábery z nedávneho hádzanárskeho derby medzi Prešovom a Košicami.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Hl. foto: archívne

Obrazom: Tatran Prešov vyhral na bratislavskej palubovke o 12 gólov
8
Galéria
Zdroj: TASR/Pavol Zachar
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM