Webnoviny - Rôzne

Razia policajtov: Mladík (34) pestoval v záhradke marišku

Mladý muž zo Zlatej Bane v okrese Prešov si zrejme chcel urobiť "zlatú baňu" z pestovania marihuany. Nájdené množstvo zrejme nemal len pre seba.

Policajti urobili v piatok o 6:05 záťah, pri ktorom 34-ročného muža zadržali a na policajnom oddelení obvinili z nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi.

„Podľa obvinenia mal 34-ročný muž od apríla tohto roka až doposiaľ na rôznych pozemkoch v katastri obce Zlatá Baňa pestovať rastliny konope siatej, ktoré mal po dozretí zožať a vysušiť,“ uviedol prešovský policajný hovorca Daniel Džobaník.

Vysušené rastliny potom podľa polície skladoval a prechovával vo svojom byte, kde drogu údajne aj užíval. Policajti u obvineného a na pozemkoch zaistili niekoľko skiel vysušenej rastliny konope ako aj živé rastliny či fajky.

Predbežným znaleckým skúmaním sa preukázalo, že je to zelená sušina konope, pričom len z doposiaľ predloženého množstva drogy (dve sklenené fľaše, ktoré mali objem každá štyri litre) by bolo možné pripraviť od 962 do 2886 obvykle jednorazových dá­vok.

Ostané zaistené drogy budú predmetom ďalšieho znaleckého skúmania. Vyšetrovateľ obvineného muža po vznesení obvinenia umiestnil do cely policajného zaistenia a spracoval návrh na jeho vzatie do väzby. Obvinenému v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na 4 až 10 rokov.

prešov24/webnoviny

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM