Správy

Rátajte so zmenami v centre mesta: Hlavná v Prešove bude uzavretá, MHD pôjde inak

Cez víkend sa v Prešove odveziete MHD v centre mesta len do určitého času. Potom nastane uzavretie Hlavnej ulice a Dopravný podnik avizuje obchádzky.

Ilustračný obrázok k článku Rátajte so zmenami v centre mesta: Hlavná v Prešove bude uzavretá, MHD pôjde inak
Foto: Ľubomír Hudačko

V sobotu 7. júla bude od 16.00 do 23.00 úplne uzavretá Hlavná ulica. A to z dôvodu konania podujatia My sme Východ. Základná obchádzková trasa autobusov tak povedie cez Okružnú ulicu a trolejbusové linky č. 4 a 8 budú premávať po obchádzkovej trase cez Ulice Obrancov mieru a 17. novembra.

Spomínané linky neobslúžia zastávky Poliklinika, Trojica, Na Hlavnej, Veľká pošta, Čierny most a Divadlo Jonáša Záborského. „Spoje zo Sídliska 3 od 21:00, zo Sekčova od 21:30 budú vykonané autobusmi po obchádzke cez Okružnú ulicu. Na linkách 1, 2, 5, 7 budú premávať autobusy, linka X bude premávať po trase Žel. stanica – Čierny most – Okružná – Poliklinika – Levočská – Clementisova – Okružná – Veľká pošta – Čierny most – Železničná stanica,“ avizuje Dopravný podnik zmeny, s ktorými je potrebné rátať.

Odchody v intervale 20 minút budú zo Žel. stanice od 16:07 do 21:07 a z Clementisovej od 16:00 do 21:00. Spoločný večerný odchod spojov s možnosťou prestupu o 22.22 sa presúva z Hlavnej na zastávku Okružná.

  • Dočasne nefunkčné zastávky: Na Hlavnej – obojsmerne, Trojica – obojsmerne a Divadlo Jonáša Záborského.
  • Náhradné autobusové zastávky: Okružná – obojsmerne, Floriánova – obojsmerne, Okružná – smer Floriánova.
  • Dočasne je zriadené nástupisko zastávky Poliklinika na Remscheidskej ulici (smer Veľká pošta) za odbočením z Levočskej na Okružnú ulicu.

„Pri cestovaní z centra mesta na Sídlisko III je možný prestup z linky X na linky č. 4 a 8 na zastávke Clementisova, prípadne využitie liniek 29 a 39. Pri cestovaní z centra mesta na Sekčov je možný prestup z autobusových liniek na linky č. 4 a 8 na zastávke Železničná stanica, prípadne využitie liniek 22 a 32,“ prízvukuje na záver Dopravný podnik.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM