Hádzaná

RARITA v zápase prešovského Tatrana: Na palubovke hral otec s 2 synmi a všetci skórovali

To sa len tak nevidí. Duel hádzanárov Tatrana Prešov proti Topoľčanom bol výnimočný, zahrali si v ňom totiž dve generácie hráčov. A nielen to.

Ilustračný obrázok k článku RARITA v zápase prešovského Tatrana: Na palubovke hral otec s 2 synmi a všetci skórovali
Zdroj: Viktor Zamborský

Na športoviskách zriedka vídaná situácia sa odohrala v magický dátum 2.2.2022 v pre­šovskej Tatran handball aréne. Dnes24.sk o tom informoval hádzanársky klub Tatrana Prešov.

Otec so synmi

Vo štvrťfinálovom zápase Slovenského pohára proti Topoľčanom (41:21) sa sedem minút pred koncom ocitli na palubovke dve hádzanárske generácie. Otec Alexander a rovno dvaja jeho synovia – starší Kirill, aj mladší Daniil. Nastúpili navyše v „dresovej postupke“ s číslami 13,14 a 15.

Situáciu ešte vyšperkovali tým, že všetkým trom sa podarilo dať gól, na čo bol Saša Radčenko hrdý.

"„Pre mňa to bola významná chvíľa, že som si mohol zahrať s oboma synmi a tiež to, že sa nám podarilo v jednom zápase všetkým skórovať,“ povedal pre webstránku Tatrana Prešov 48-ročný otec mladých hádzanárov, ktorý dal svoj gól presnou strelou cez celé ihrisko pri súperovej hre bez brankára.

Doma to tušili

To, že by si mohla rodina spolu zahrať, plánované nebolo.

„Chýbalo nám niekoľko hráčov, a tak sme doma už tušili, že možno príde šanca zahrať si spolu na palubovke,“ uviedol Kirill Radčenko.

„Je to významná udalosť a špeciálny okamih pre rodinu. Isto je to aj športová rarita, že dve hádzanárske generácie si zahrali spolu. Teším sa tiež z brata, ale aj z toho, že sa presadili aj ďalší mladší hráči,“ dodal 22-ročný hráč, ktorý gólom uzatváral skóre celého zápasu.

Prekonal ich

Do streleckej listiny sa zapísal aj najmladší Radčenko. A to hneď dvakrát, čím pri svojej premiére prekonal otca i brata.

„Pre mňa to bola veľká vec. Bol to nielen môj prvý zápas za A-tím Tatrana, ale zároveň aj prvý zápas s bratom a otcom. Myslím, že je to dobrá skúsenosť, získal som veľa nových poznatkov,“ doplnil 18-ročný Daniil. Z rodičovského pohľadu bol duel zaujímavý aj pre trénera Radoslava Antla, ktorý prvýkrát v súťažnom zápase viedol svojho mladšieho syna Marca.

foto: Viktor Zamborský

Ďalšie zaujímavosti zo siete Dnes24:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM