Správy

RANNÁ ŠTVORKA: Teplo poteší aj v stredu, Amy Winehouse zaspieva z odvykačky

Spomienka na zosnulú Amy Winehouse i užívanie si záveru leta, ktoré bude aj dnes príjemne hriať. Meninovými oslávencami sú Ľudomilovia.

Horúce lúče

V stredu (14. september) očakávame príjemný slnečný deň. Ako informuje Slovenský hydrometeorologický ústav, bude jasno alebo len malá oblačnosť, ráno sa ojedinele vyskytne hmla alebo nízka oblačnosť.

Najvyššia denná teplota vystúpi na 25 až 29°C. V dolinách rátajme s desiatimi stupňami. Fúkať bude severný až severovýchodný vietor rýchlosťou 2 až 7 m/s (5 až 25 km/h).

Meniny oslavuje Ľudomil

Meno Ľudomil má slovanský pôvod a znamená „ľudu milý". Ide o miestami nervóznych a emotívnych ľudí, s ktorými je ťažké vychádzať. Majú však výbornú intuíciu, dokážu podať výnimočné výkony.

SÚŤAŽ: Radi fotíte a chcete lepšie vybavenie? Stačí 1 fotka a hráte o špičkové zariadenie

Pohľad do minulosti

V roku 1321 zomrel taliansky básnik, prozaik, literárny teoretik a filozof DANTE ALIGHIERI, autor svetoznámeho diela Božská komédia. V 1958 sa narodil spisovateľ, dramatik, herec a divadelný režisér VILIAM KLIMÁČEK, zakladateľ divadla GUNAGU.

Tento deň v 2009 je posledným v živote amerického herca PATRICKA SWAYZEHO, ktorý sa preslávil vo filme Hriešny tanec. V 2010 sa španielsky tenista Rafael Nadal stal premiérovo víťazom US Open a ako siedmy hráč v histórii skompletizoval kariérny Grand Slam.

Amy Winehouse – Rehab

Londýnska rodáčka Amy Winehouse by mala práve 14. septembra 33 rokov. Britská popová speváčka dosiahla celosvetový úspech hneď druhým albumom, odborníci jej predpovedali dlhú a úspešnú kariéru. Žiaľ, slávu, bohatstvo a žiaru reflektorov neuniesla a v júli 2011 zomrela ako 27-ročná na následky otravy alkoholom.

My si na ňu spomíname piesňou Rehab.

Amy Winehouse - Rehab
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM