Správy

Radosť sa pozerať: Vychutnajte si VIDEO prehliadku obnoveného zimáku v Prešove!

Roky čakania na obnovu zimného štadióna sa vyplatili. Vyzerá úchvatne, jeho priestory si môžete pozrieť v priloženej videoprehliadke.

Ilustračný obrázok k článku Radosť sa pozerať: Vychutnajte si VIDEO prehliadku obnoveného zimáku v Prešove!
Zdroj: TASR/Milan Kapusta

Prešovčania sa dočkali obnovy zimného štadióna v Prešove. Dva roky sa na ľade kvôli tomu nemohlo trénovať.

Sedačky čo najskôr

„Najväčšia boľačka bola strecha. Bola to aj najväčšia položka v rozpočte. Tá je urobená dobre, je nová. Mňa upútali turnikety, štadión je zmodernizovaný a ja verím, že bude dlhé roky slúžiť. Novinkou bude osádzanie sedačiek. Dva roky sa tu nemohlo korčuľovať, ale teraz tu mládež môže trénovať a o to nám všetkým išlo,“ uviedla prešovská primátorka Andrea Turčanová.

Rekonštrukciou prešlo aj hľadisko, ktoré je v súčasnosti pripravené na montáž 3 600 sedadiel. Financované budú prostredníctvom schválenej dotácie vo výške 175-tisíc eur z Prešovského samosprávneho kra­ja.

„Sedadlá by sme chceli urobiť čo najskôr, pretože dotácia a zmluva je podpísaná. Momentálne prebieha verejné obstarávanie, čiže keď sa to vysúťaží, začíname s prácami,“ povedala vedúca odboru územného rozvoja, architektúry a výstavby Mestského úradu v Prešove Alžbeta Pitoráková.

Pôvodná cena

Pôvodne mala byť cena za rekonštrukciu nižšia. Podľa Turčanovej sa projektovalo podľa pôvodnej projektovej dokumentácie z roku 1967, po odkrytí strechy a venca sa však zistilo, že už vtedy sa robili technické úpravy.

„Vychádzali sme zo zlých predpokladov pri spracovaní projektovej dokumentácie a celé sa to muselo preprojektovávať,“ konštatovala Turčanová.

Ako povedala, majú naplánovanú druhú etapu rekonštrukcie v sume takmer dva milióny eur, ktorej súčasťou bude i obnova fasády. „Z mestských peňazí to už nedáme. Spoliehame sa na pomoc vlády, prípadne Fondu pre rozvoj športovej infraštruktúry,“ dodala Turčanová.

A ako to na mieste teraz vyzerá si pozrite v priloženej fotogalérii a najmä aj na záberoch na videu!

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Obrazom: Zimák v Prešove je už plne funkčný, takto vyzerá
5
Galéria
Zdroj: TASR/Milan Kapusta
Zdroj: TASR/Maroš Černý
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM