Monika Földešiová Samospráva

Radnica spustila nový web, zastrešuje sociálnu oblasť mesta

Dôležité informácie zo sociálnej oblasti či kontakty na poskytovateľov sociálnej služby a pomoci v Prešove si môže verejnosť vyhľadať na novej webovej stránke, ktorá začala fungovať v týchto dňoch. Ide o spoločný projekt mesta Prešov a občianskeho združenia (OZ) Tolamir.

Ilustračný obrázok k článku Radnica spustila nový web, zastrešuje sociálnu oblasť mesta
Foto: Monika Földešiová

Hlavným symbolom webovej stránky www.socialnypresov.sk je dúhový oblúk znázorňujúci spoluprácu verejných a neverejných poskytovateľov sociálnych služieb v Prešove. „Spomínaný symbol vnímame aj ako pomyselnú dráhu jednoduchšej orientácie v spleti rôznych pravidiel, zákonov, paragrafov, smerníc či ďalších informácií a aktualít o súčasnom dianí v sociálnej politike v našom meste,“ informovala hovorkyňa prešovskej radnice Veronika Kmetóny Gazdová.

Nový web teda poskytuje Prešovčanom komplexný a jednoduchý návod, ako vybaviť potrebné dokumenty, či na koho a kde je potrebné obrátiť sa v prípade záujmu o sociálne poradenstvo, uviedol Matúš Háber, riaditeľ sekcie služieb občanom Mestského úradu v Prešove.

„Podstatu tejto webovej stránky vnímam, ako zástupca tretieho sektora a zároveň ako dlhodobý projektový manažér, ako splnenie spoločenskej objednávky k poskytovaniu informácií jednoduchou cestou pre všetky cieľové skupiny v súlade s komunitným plánom mesta Prešov,“ dodala na margo spomínaného projektu Ingrid Doležalová z OZ Tolamir.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM