Ľubomír Hudačko Rôzne

Radnica rieši parkovanie v meste: Ako to bude s parkoviskami po prázdninách?

Prešovská radnica aj poslanci momentálne riešia parkovanie v centrálnej zóne aj na sídliskách. Zmluva spoločnosti VinciPark, ktorá prevádzkuje parkoviská v centrálnej zóne mesta, totiž platí len do konca augusta.

Ilustračný obrázok k článku Radnica rieši parkovanie v meste: Ako to bude s parkoviskami po prázdninách?
Zdroj: Dnes24.sk

Návrh spoločnosti na predĺženie zmluvy a tiež riešenie parkovísk na sídliskách predložil na rokovanie mestského zastupiteľstva viceprimátor René Pucher ešte v júli.

Rozhodnú o tom poslanci

Poslanci tento návrh vtedy stiahli z rokovania. Dnes tak nie je jasné, ako to bude s parkoviskami po letných prázdninách.

„Mesto pripravuje súťaž na riešenie parkovísk a parkovania v centre. Lieta tu vo vzduchu ešte pôvodný návrh spoločnosti VinciPark, ktorý je tiež veľmi rozumný a ktorý by priniesol aj vybudovanie nových parkovísk. Je potrebné, aby sa poslanci rozhodli. Treba povedať, že mesto Prešov potrebuje budovať parkoviská a financie na to nemá. Ja nevylučujem ani prvú alternatívu, že by sme akceptovali ponuku VinciParku, ktorá je výhodná, no len-čo poslanci povedia nie, na rad príde súťaž,“ povedal dnes primátor mesta Prešov Pavel Hagyari.

Poslanec mestského parlamentu Richard Drutarovský upozorňuje, že to treba riešiť čo najskôr a predložený návrh nie je šťastným riešením pre mesto.

Návrh Puchera je podľa Drutarovského zlý

„Situáciu je potrebné riešiť, nečinnosťou primátora sa totiž nevyužil čas na vyhlásenie riadnej súťaže na výber prevádzkovateľa, ktorý zabezpečí najefektívnejšiu prevádzku parkovacieho systému – nie pre seba, ale pre rozpočet mesta Prešov a potreby Prešovčanov. Žiadna súťaž sa neuskutočnila, no zabezpečiť prevádzku parkovacieho systému treba. Pokus narýchlo, bez diskusie a dobrého zváženia schváliť dodatok na ďalších 15 rokov, ktorý predložil viceprimátor René Pucher, je veľmi zlou cestou. Ostáva dúfať, že nie korupčnou,“ hovorí poslanec, ktorý v júli predložil návrh na stiahnutie predloženého materiálu o parkoviskách a ostatní poslanci ho akceptovali.

Spoločnosť VinciPark navrhuje predĺžiť platnosť koncesnej zmluvy na parkoviská v centre Prešova na ďalších 15 rokov aj budovanie nových parkovacích miest. Spoplatnená zóna parkovania v centre by sa však rozšírila.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM