Ľubomír Hudačko Rôzne

Radnica dostala nápad ako opäť sprístupniť známu vežu: Prenájom!

Na vodárenskú vežu sa už dlhší čas nedostanete. Je totiž z technických príčin zatvorená, ale sprístupnená by mohla byž už pre letnú sezónu. Mesto sa ju rozhodlo aj prenajať, v máji by sme mohli poznať výsledky súťaže o nájomcu. Aké sú podmienky pre nájomcu?

Ilustračný obrázok k článku Radnica dostala nápad ako opäť sprístupniť známu vežu: Prenájom!
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Súťaž však budú vyhlasovať až po tom, keď zámer prenájmu schváli aj mestské zastupiteľstvo, ktoré by malo rokovať v pondelok 27.4.2015

„Na mestskej rade sme sa zhodli, že je lepšie prenajať vodárenskú vežu, pretože mesto nie je schopné sa samo o túto nehnuteľnosť postarať a využiť ju. Súčasťou súťažných podmienok je tiež, že ten, kto súťaž vyhrá, mal by časť priestorov poskytnúť Oblastnej organizácií cestovného ruchu, ktorá by tam mala pôsobiť,“ uviedol člen mestskej rady a poslanec zastupiteľstva Richard Drutarovský.

Predstava vedenia mesta je, že nájomca by mal platiť minimálne 7000 eur ročne, no do veže by mal tiež investovať. Dĺžku nájmu radnica nešpecifikuje, určí ju nájomca. Pokiaľ mesto vežu prenajme, musí ešte opraviť zatekajúcu výťahovú šachtu, pretože voda ohrozuje aj samotnú strojovňu.

Nájomcovi by chceli odovzdať vežu už s funkčným výťahom. Rekonštrukciu veže realizovalo mesto Prešov v roku 2013. V prvej fáze bolo do opravy investovaných 200 000 eur. Išlo o spoločnú investíciu s Prešovským samosprávnym krajom. Veža je vysoká 26 metrov a po rekonštrukcii bola aj osvetlená.

Čítajte tiež:

Rokovanie mestskej rady v Prešove: Hovorili o podpore športu, aké sú návrhy dotácií na futbal či hokej?

Parkovanie v Prešove už v novej prevádzke: Pozrite si prehľad cien a spoplatnených ča­sov!

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM