Ľubomír Hudačko Iné športy

Prvý zápas bez straty setu: Volejbalisti Prešova nedali Trenčínu žiadnu šancu!

Štart do novej sezóny zaznamenali už aj prešovskí volejbalisti. Ročník 2013/2014 začali na vlastnej palubovke úspešne, veď zdolali COP Trenčín hladko 3:0 na sety.

Ilustračný obrázok k článku Prvý zápas bez straty setu: Volejbalisti Prešova nedali Trenčínu žiadnu šancu!
Zdroj: Dnes24.sk

Tréner Ľuboslav Šalata mohol byť spokojný, veď jeho zverenci podnikli vynikajúcu defenzívu na sieti a útočili taktiež efektívne. Súperovi nedali šancu svojou presnosťou a aj preto vyhrali prvý set pomerne jednoznačne 25:15.

Navrch mali aj v pokračovaní zápasu, kde predviedli opäť výborný servis. Súper nemal priestor na zdramatizovanie setu a preto skóre 25:13 svietilo v prospech VK Mirad PU Prešov. Lenže v záverečnom dejstve sa už Trenčania zmobilizovali a favoritovi podkúrili. Doťahovali náskok a boli nebezpečným protivníkom. Napokon však padli tesne 27:25 a Prešov si tak pomerne hladko pripísal prvú výhru, hoci v závere súper začal hrýzť.

Tréner Prešova Ľuboslav Šalata: „Na začiatku to bola obojstranná nervozita, prejavila sa však naša skúsenosť. Dobrú obranu sme do protiútokov zväčša využili na získanie prvého setu. V strednej časti zápasu sme dobré zákroky v poli ešte viac zlepšili, to podmienilo zisk setu. Po upozornení hráčov pred tretím setom, aby sa neuspokojili s náskokom sa, žiaľ, stal opak. Museli sme o víťazstvo v sete bojovať do posledných sekúnd. Tímy sa striedali vo vedení po jednom bode, Trenčín mal dokonca 3 setbaly. Avšak aj výbornými zásahmi Rajdugu na podaní a Digaňa na bloku nám umožnili získať set. Výkon hodnotím v dvoch setoch pozitívne, ešte viac sa teším z koncovky, keď sme príkladne zabojovali,“ povedal po zápase.

VK Mirad PU Prešov – COP Trenčín 3:0 (15, 13, 25), Mirad PU: S. Lampart, Digaňa, Hudák, Macko, Faron, Rajduga (libero T. Lampart, Lux). Pred 250 divákmi rozhodovali Servický a Drobňák. Ďalší zápas čaká VK v sobotu na ihrisku Komárna.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM