Ľubomír Hudačko Kultúra

Prvý prešovský folklórny festival: Blíži sa jeho premiéra, na amfiteátri vystúpia tieto telesá!

Najväčšie hviezdy šarišskej ľudovej piesne Šarišanček, Kapušančan, Šarišan a Kandráčovci sa predstavia na prvom prešovskom folklórnom festivale. Stane sa tak na legendárnom amfiteátri.

Ilustračný obrázok k článku Prvý prešovský folklórny festival: Blíži sa jeho premiéra, na amfiteátri vystúpia tieto telesá!
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Festival sa uskutoční prvýkrát a to 2. augusta. V ďalších rokoch možno pribudnú ďalšie zahraničné kapely.

Organizátor Miro Tásler hovorí, že taká tradícia tu nebola. „Budem sa tu snažiť vytvárať tradíciu kultúrnych akcií, ktoré by dokázali prežiť niekoľko rokov, aby sa postupne rozvíjali, aby si k nim ľudia vytvorili vzťah. Rôzni ľudia, rôzne kategórie ľudí. A zároveň tu bude voľný park pre ľudí, ktorí si budú chcieť čítať knihy, bude tu voľná knižnica,“ priblížil.

A aké festivaly sa ešte na tomto poli uskutočnia? „Folklórny festival, bude tu asi aj country festival a bude to aj kopa filmov. Československé ako vlani a aj kultové, hudobné napríklad o Pink Floyd. A aj niekoľko športových zápasov, malý futbal v zime možno hokej,“ povedal pre portál Prešov24. Za symboliké vstupné dve eurá si folklór môžete v Prešove užiť aj vy.

foto: ilustračné

V Prešove to ožije folklórom: Na amfiteátri sa uskutoční prvý prešovský folklórn
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM