Ľubomír Hudačko Rôzne

Prvenstvo Mareka (5) z Prešova: Vytvoril najlepšiu prácu v Prešovskom kraji!

O tom, že prešovské deti sú šikovné v mnohých oblastiach, nepochybuje nikto. Dokazujú to ich úspechy na rôznych súťažiach a podujatiach doma, ale i za „hranicami“ nášho mesta. Jedným z takýchto úspechov je aj víťazstvo za najlepšiu prácu v Prešovskom kraji Mareka Gašpara (5) z MŠ Važeckej.

Ilustračný obrázok k článku Prvenstvo Mareka (5) z Prešova: Vytvoril najlepšiu prácu v Prešovskom kraji!
Zdroj: Dnes24.sk

Jeho talent systematicky rozvíja pani učiteľka Alena Šitárová v krúžku výtvarnej výchovy pre nadané deti.

Matica slovenská v Martine vyhlásila v decembri 2013 Vianočnú súťaž, do ktorej sa v rámci Slovenska zapojilo aj 5 prešovských materských škôl. Výtvarné dielko Mareka Gašpara, ktoré vyniklo nielen nápaditosťou, farebnosťou, ale i netradičnou technikou, získalo ocenenie odbornej poroty.

„Z 24 materských škôl v rámci Slovenska porota vybrala jedného výhercu z každého kraja ktorý získal knihy, nálepky, pexeso, pracovné zošity a pracovné listy pre najmenších,“ uviedla Ľudmila Kravčáková z oddelenia školstva MsÚ v Prešove. Mesto Prešov je známou liahňou hudobných a výtvarných talentov. Je chvályhodné, že učiteľky materských škôl túto tradíciu naďalej rozvíjajú a svojim nadšením pomôžu pri výchove ďalších akademických maliarov, ktorí o niekoľko rokov budú šíriť dobré meno Prešova nielen na Slovensku, ale i v zahraničí.

foto: mesto Prešov

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM