Iné športy

Prvé miesto prešovských futsalistov: V 2. lige Východ sa umiestnili najvyššie

Tohtoročná 2.SLF-Východ pokračovala ďalším ročníkom v päťčlennom zložení. Vyhodnotenie ročníka bolo príjemné pre Prešovčanov, ktorí súťaž vyhrali.

Ilustračný obrázok k článku Prvé miesto prešovských futsalistov: V 2. lige Východ sa umiestnili najvyššie
Zdroj: Futsal team Prešov

Vyhodnotenie súťaže sa uskutočnilo 16.2.2019 v Aréne Poprad, kde sa odohral turnaj o Pohár Východoregiónu, nakoľko sme do posledného kola nevedeli, kto bude víťazom a kto na druhom mieste.

Druhým miestom sa môže po minuloročnom víťazstve 2.SLF-Východ uspokojiť Angels Humenné, ktoré síce získalo rovnaký počet bodov ako víťaz druhej ligy ale pomer vzájomných stretnutí vyšiel lepšie v prospech víťaza FK Ekoprim Prešov. V Prešove síce Humenné remizovalo ale domáce stretnutie v druhom kole nezvládli a podľahli Prešovu 4:7.

Aj preto sa víťazom 2.SLF-Východ stala stálica na futsalovej mape nielen Východu ale aj Slovenska FK Ekoprim Prešov. Tí dostali najmenej gólov. Aj preto bol ako najlepší brankár súťaže vyhodnotení Martin Kapraľ. Ako druhí dali najviac gólov a celú sezónu predvádzali rovnomerné výkony aj s najväčším počtom hráčov na stretnutí.

Dlhoročná práca s mládežou prináša ovocie a aj v juniorských celoslovenských súťažiach vidno obrovský progres v mužstve FK Ekoprim Prešov. Mladí chlapci sa totiž držia na popredných priečkach súťaže FEJ U17 aj FEJ U20.

Týmto víťazstvom v 2.SLF-Východ si zabezpečilo mužstvo FK Ekoprim Prešov účasť v baráži o 1. Varta futsal ligu. Nakoľko sa ale do baráže prihlásilo okrem Prešova len mužstvo Nových Zámkov, tak obe tieto mužstvá majú právo zúčastniť sa 1.Varta futsal lige ročník 2019/2020. „Verím, že počas tejto prestávky urobí FK Ekoprim Prešov všetko preto, aby sa 1. Varta futsal ligy mohol v novom ročníku zúčastniť a reprezentovať tak nielen svoje mesto a klub, ale aj ako jediný účastník z Východného Slovenska náš Východoregión,“ povedal Ján Kopec, predseda SF-V.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Naopak, prešovským volejbalistom sa nedarilo. Podľahli Prievidzi, ale zo zápasu vznikli pôsobivé snímky, kliknite si fotogalériu.

Do Prešova prišiel veľký favorit: Volejbalisti však na Prievidzu nestačili
10
Galéria
Zdroj: VK Mirad PU Prešov
Do Prešova prišiel veľký favorit: Volejbalisti však na Prievidzu nestačili
10
Galéria
Zdroj: VK Mirad PU Prešov
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM