Ľubomír Hudačko Správy

PRVÉ informácie o Bardejovskom jarmoku: Kedy na Šariši vypukne JUBILEJNÝ 50. ročník?

Do mesta, ktoré je považované za perlu Horného Šariša, zavítajú obchodníci, remeselníci, umelci už 50. ročníka novodobého Bardejovského jarmoku.

Ilustračný obrázok k článku PRVÉ informácie o Bardejovskom jarmoku: Kedy na Šariši vypukne JUBILEJNÝ 50. ročník?
Zdroj: TASR/František Iván

Uličky krásneho starobylého historického mesta na Slovensku v závere augusta opätovne ožijú na štyri dni netradičným ruchom. Mesto Bardejov o tom informuje na svojej webstránke.

„Od 24. – 27. augusta 2023 na ploche 4 800 m2 sa v Bardejove predstavia trhovníci so svojou širokou ponukou spotrebného tovaru, remeselníci s tovarom a ukážkami vlastnej výroby, pohostinské stánky s jarmočnými gurmánskymi špecialitami a občerstvením všetkého druhu,“ pozývajú na podujatie už teraz z bardejovskej radnice.

Ulička remesiel

Remeselníci so svojimi výrobkami sa predstavia už tradične v „Uličke remesiel“ na Radničnom námestí.

V priľahlých uliciach sa predstavia trhovníci s pestrou paletou výrobkov, ktoré sú neoddeliteľnou súčasťou každého jarmoku, či trhu.

Chýbať by nemali ani zábavné atrakcie a lunaparky, na ktoré sa tešia hlavne najmenší návštevníci jarmoku.

Kultúrny program

Súčasťou výročného jarmoku bude aj tento rok kultúrny program rôznych hudobných žánrov – vystúpenia folklórnych súborov, hudobných kapiel a umeleckých telies pre široké spektrum návštevníkov rôznych vekových kategórií.

„Pre návštevníkov jarmoku je v príprave aj množstvo sprievodných podujatí, o ktorých budeme včas priebežne informovať,“ doplnili z mesta Bardejov.

archívne foto

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM