Ľubomír Hudačko Rôzne

Prvé dieťatko Prešova roku 2017: Malú Elišku uvítala už aj primátorka Turčanová

Malá Eliška, ktorá sa stala prvou Prešovčankou roka 2017, má za sebou vzácnu návštevu. Uvítala ju primátorka Andrea Turčanová.

Ilustračný obrázok k článku Prvé dieťatko Prešova roku 2017: Malú Elišku uvítala už aj primátorka Turčanová
Zdroj: Mesto Prešov

Prvú Prešovčanku roka 2017, ktorou je malá Eliška, privítala aj primátorka Andrea Turčanová. Na svet spomínané bábätko podľa hovorkyne Fakultnej nemocnice s poliklinikou J. A. Reimana v Prešove Renáty Cenkovej, prišlo už 8 sekúnd po polnoci. Novorodeniatko vážilo 3 960 gramov a meralo 51 centimetrov.

„K jedným z prvých gratulantov prvej Prešovčanky roku 2017 patrila primátorka Andrea Turčanová v spoločnosti námestníka FNsP J. A. Reimana Jána Černáka. Primátorka rodičom zablahoželala a spolu s kyticou im odovzdala aj finančný dar,“ uviedla hovorkyňa radnice Veronika Kmetóny Gazdová.

„Prvej tohtoročnej Prešovčanke želám najmä veľa zdravia, šťastia, lásky a požehnania,“ povedala primátorka. Eliška, ako ju pomenovali jej rodičia, je prvorodenou dcérou zamestnankyne nemocnice, ktorá v nej pracuje ako lekárka. „Narodila sa po sekcii v starej pôrodnici, mamička aj bábätko sú v poriadku,“ dodala primárka oddelenia gynekológie a pôrodníctva Mariana Horanská.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM