Michala Halásová Rôzne

Hviezdou Prešova sa stala deviatačka Natália: Jej mimoriadne schopnosti ocenil i primátor

Mesto začalo s realizáciou projektu Hviezdy Prešova v roku 2008. Zámerom projektu je odmeniť tých žiakov prešovských základných škôl, ktorí robia radosť nielen svojim rodičom, ale vďaka mimoriadnym schopnostiam reprezentujú aj svoju školu a naše mesto.

Ilustračný obrázok k článku Hviezdou Prešova sa stala deviatačka Natália: Jej mimoriadne schopnosti ocenil i primátor
Zdroj: Dnes24.sk

Ocenenie by sa malo stať motiváciou pre žiakov, výrazným morálnym ocenením spojeným so spoločenskou prestížou. V projekte ide nielen o výber a ocenenie úspešných žiakov, ale aj sledovanie ich ďalších životných krokov.

Pripomeňme si víťazov minulých ročníkov:
Prvým oceneným Matej Šima, ktorý bol v čase ocenenia v školskom roku 2007/2008 žiakom Základnej školy na Važeckej ulici (geografická, matematická, fyzikálna olympiáda). Druhou ocenenou sa v školskom roku 2007/2008 stala žiačka Základnej školy na Šrobárovej ulici v Prešove Marieta Zbojovská (olympiáda vo francúzskom jazyku).

V roku 2009 v rámci osláv MDD ocenil primátor mesta Soňu Haľkovú, žiačku Základnej školy na ulici Májové námestie (olympiáda v anglickom jazyku). Jakub Tomáš zo Základnej školy na ulici Bajkalská zahviezdil v roku 2010 (plávanie).

V roku 2011 bola ocenenou Zuzana Košelová (šach). Pre rok 2012 bol hviezdou prešovských žiakov základných škôl Róbert Klučár zo Základnej školy na ulici Kúpeľná (geografická, fyzikálna olympiáda, olympiáda vo francúzskom jazyku, súťaž Pikomat a v stavaní lega).

Hviezdou Prešova sa v roku 2013 stala žiačka 9. ročníka Základnej školy, Kúpeľná 2 v Prešove Natália Hofierková. „Natália dosahuje výborný prospech, na svojom osobnom rozvoji neustále pracuje, vyniká skromnosťou, pokorou, priateľským prístupom k spolužiakom, ochotou pomôcť, usilovnosťou a vysokou mierou zodpovednosti,“ uviedla učiteľka Zánová, ktorá žiačku na ocenenie navrhla.

Natália získala umiestnenia v rôznych súťažiach a olympiádach:
- v geografickej olympiáde najvýznamnejšie 12. miesto v medzinárodnom kole; na okresnej, krajskej a celoslovenskej úrovni skončila do tretieho miesta
- v biologickej olympiáde sa umiestnila od 1. do 4. miesta v okresnom a krajskom kole
- v okresnom kole Anglickej olympiády získala 4. miesto
- v okresnej súťaži Šaliansky Maťko excelovala a dosiahla 1. miesto
- v okresnom kole Olympiády Slovenského jazyka dosiahla 3. miesto
- v okresnom kole Chemickej olympiády 8. miesto
- vo výtvarnej súťaži celoslovenského kola Detská mapa skončila na 3.mieste, čím si zaistila postup do medzinárodného ko­la.

V rámci sprievodných kultúrnych podujatí Dni mesta Prešov primátor Pavel Hagyari Natálii osobne poďakoval za dosiahnuté úspechy a zviditeľňovanie mesta. Z jeho rúk si Natália prevzala vecný dar a oceňujúci list. Svoje vedomosti si bude prehlbovať v ďalšom štúdiu na Gymnáziu J. A. Raymana v Prešove.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM