Správy

Problém v prešovskej nemocnici: Kto sa nakoniec musel chopiť úlohy upratovačov?

Vedenie nemocnice sa nedohodlo s firmou, ktorá dlhé roky mala zazmluvnené upratovacie práce. Upratovačky tak musí nahradiť iný personál.

Ilustračný obrázok k článku Problém v prešovskej nemocnici: Kto sa nakoniec musel chopiť úlohy upratovačov?
Zdroj: TASR/Milan Kapusta

Nový mesiac priniesol v prešovskej nemocnici ďalšiu starosť, nemá ju kto upratovať. Sestry to však nebudú, tie sú sú odbornými zdravotníckymi pracovníkmi, starajú sa spolu s lekármi o životy a zdravie pacientov. Na sociálnej sieti o tom informovala predsedníčka odborového združenia sestier a pôrodných asistentiek Monika Kavecká (OĽaNO).

Sestry neupratujú

„Podľa informácií, ktoré som získala od námestníčky sestier, ako aj riaditeľa nemocnice, situácia je komplikovaná, ale zdravotné sestry upratovacie práce nevykonávajú. Dosiaľ ma nekontaktovala žiadna sestra z tejto nemocnice s týmto problémom,“ uviedla Kavecká.

Vedenie nemocnice sa podľa Kaveckej totiž nedohodlo s firmou, ktorá dlhé roky mala zazmluvnené upratovacie práce.

Sanitári a asistenti

„Vzhľadom na nevýhodnosť sa nemocnica rozhodla zmluvu ukončiť s tým, že sa s pôvodnou firmou dohodla, že ešte mesiac bude upratovanie realizovať. Vedenie požiadalo sanitárov a asistentov, nie zdravotné sestry, aby dočasne na dva dni pomohli s upratovacími prácami. Vedenie týchto svojich pracovníkov motivovalo odmenami, sanitári a asistenti s ponukou súhlasili,“ uviedla ďalej Kavecká.

Nemocnica má podľa nej plán, ako situáciu riešiť – na jeden mesiac príde upratovať nová firma z Košíc.

„Následne si bude nemocnica robiť upratovacie práce sama, a to s pôvodnými pracovníkmi, ktorí upratovanie robili aj doteraz. Sú to ľudia z prešovského regiónu, s ktorými je nemocnica spokojná a ubezpečuje ich, že ich chce zamestnať,“ vysvetlila celú situáciu Kavecká.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Hl. foto: archívne

Správy z Prešova

SESTRY SÚ ODBORNÍ PRACOVNÍCI, NEUMÝVAJÚ CHODBY NEMOCNICE Dopočula som sa o tom, že vraj sestry v prešovskej nemocnici...

Posted by Monika Kavecká #23 on Monday, March 1, 2021
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM