Rôzne

Problém pre cestujúcich na prešovskom sídlisku: Voda až po členky na zastávke MHD!

Prešovčanov na Sídlisku III trápi zastávka MHD Clementisova, kde sa počas dažďa tvorí mláka a vodu majú až po členky. Bola pritom len nedávno vynovená.

Ilustračný obrázok k článku Problém pre cestujúcich na prešovskom sídlisku: Voda až po členky na zastávke MHD!
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Rekonštrukcia zastávky MHD na Clementisovej ulici podľa viacerých obyvateľov Sídliska III nedopadla najlepšie. Počas dažďa sa tam tvorí mláka a to im na pohode pri čakaní na spoje nepridáva.

Chodník pri zastávke je podľa ich reakcií vyspádovaný nesprávne a voda odteká pod prístrešok zastávky. Vytvára sa tým obrovská mláka, takže ľudia musia stáť vo vode alebo na daždi.„Keď je sucho, človek si to nevšimne. Ale keď prší, musíte na zastávke Clementisova stáť vo vode až po členky. Podobný problém je pritom aj na druhej strane zastávky. Malo by sa s tým niečo urobiť,“ priblížil svoje skúsenosti Prešovčan Lukáš.

Koordinátor komunálnych služieb mesta Prešov Igor Zvoláreň potvrdil tento problém. „Pri prácach na obrubníkoch došlo k asi dvadsaťcentime­trovému vyvýšeniu. Pracovníci sa snažili chodník vyspádovať smerom ku zeleni a stalo sa, že sa tam nedostal valec a preto vznikol menší kopec z asfaltu. To je dôvod, prečo sa tam voda zhromažďuje a vytvára mláku. O tomto probléme ale vieme, takže ho odstránime. Kompetentní pracovníci v danom úseku vyrežú otvory, problém odstránia a potom mesto preberie stavbu,“ povedal Zvoláreň a dodal, že tento problém na zastávkach ukázala až realita.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: archívne zo spomínanej rekonštrukcie

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM