Aktualizované Ľubomír Hudačko Správy

Prívalové dažde v Prešove: V meste znížili stupeň povodňovej aktivity na dvojku

V Prešove spôsobili škody prívalové dažde, radnica preto vyhlásila 3. stupeň povodňovej aktivity. Cez víkend však mesto znížilo stupeň na dvojku.

Ilustračný obrázok k článku Prívalové dažde v Prešove: V meste znížili stupeň povodňovej aktivity na dvojku
Zdroj: archív čitateľa

V piatkovách večerných hodinách došlo k zaplaveniu prístupových ciest, chodníkov, rodinných domov, pričom išlo najmä o suterénne a garážové priestory, verejných priestranstiev a majetku fyzických osôb zrážkovou vodou, nánosmi blata či konárov a to v dôsledku silného prívalového dažďa.

Surdok a Šidlovec

Hovorkyňa radnice Veronika Kmetóny Gazdová konkretizovala, že k najvážnejšiemu poškodenie došlo v lokalite Surdok, kde odplavilo prístupovú cestu, čím sa oblasť stala neprístupnou. Najviac zasiahnutými lokalitami sú aj Šidlovec a ulice na Sídlisku III. „Záchranné zložky pracovali vo večerných a nočných hodinách, záchranné práce pokračovali aj počas víkendu,“ uviedla hovorkyňa.

Ako hovorkyňa pokračovala, v ranných hodinách zasadal krízový štáb, ktorý situáciu vyhodnotil, rozdelili sa úlohy a zložky sa presunuli do terénu.

Znížený stupeň

Aktuálne je cesta Ku Surdoku prístupná, mechanizmy navážali materiál a zarovnávali štrkodrvou poškodenú cestu, aby bola sprístupnená pre obyvateľov aj záchranné zložky. „V nedeľu o 11:00 h bol vyhlásený 2. stupeň povodňovej aktivity, počas ktorého sa dokončia povodňové záchranné práce. V pondelok (15.5.2017) o 08:30 h je zvolené opätovné zasadnutie Krízového štábu mesta Prešov, kde sa situácia opäť vyhodnotí a príjmu sa ďalšie potrebné opatrenia,“ zakončila Kmetóny Gazdová.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM