Správy

Prišli si po ňu: Zo Šarišských Michalian už odviezli Sputnik V na kontrolu do Ruska

Kontrola vakcín má trvať jeden mesiac a definitívne rozhodnutie o očkovaní Sputnikom u nás padne podľa rezortu zdravotníctva až po ukončení kontroly.

Ilustračný obrázok k článku Prišli si po ňu: Zo Šarišských Michalian už odviezli Sputnik V na kontrolu do Ruska
Zdroj: TASR/Milan Kapusta

Zo závodu Imuna Pharm v Šarišských Michaľanoch odviezli v stredu ráno 600 ampuliek vakcíny Sputnik V. Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR už skôr avizovalo, že si ich ruská strana odvezie na vlastnú kontrolu.

600 ampúl

„Naložili sme pre ruskú stranu 600 ampúl vakcíny. Prišli pre to z Viedne, doručia to do Moskvy výrobcovi. Preprava sa deje pri teplotách nižších ako mínus 18 stupňov Celzia, ako predpisuje výrobca. To znamená, že doprava sa deje v chladenom aute a termoboxe, v ktorom je suchý ľad a kontrolovaná teplota,“ uviedol predseda predstavenstva Imuna Pharm Juraj Kamarás.

Priblížil, že sa postupovalo podľa vzorkovacieho plánu, ktorý stanovuje, akým spôsobom sa má robiť náhodný výber vzoriek.

Mesiac kontroly

Ministerstvo zdravotníctva SR informovalo, že 600 dávok vakcíny Sputnik V si ruská strana zo Slovenska odvezie na vlastnú kontrolu.

Kontrola vakcín má trvať jeden mesiac a definitívne rozhodnutie o očkovaní Sputnikom u nás padne podľa rezortu zdravotníctva až po ukončení kontroly.

Slovensko si objednalo dva milióny vakcín Sputnik V. Nákup vyvolal pnutie vo vládnej koalícii, ktoré vyústilo do rekonštrukcie kabinetu.

Vo fotogalérii nájdete aj zábery zo skladovania Sputnika V v Šarišských Michaľanoch.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Hl. foto: archívne

Obrazom: Skladovanie a pokusy so Sputnikom V v Šarišských Michaľanoch
5
Galéria
Zdroj: TASR/Milan Kapusta

Nepremeškajte ani ďalšie dôležité správy:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM