Správy

Príchod pápeža sa blíži: Akú SUMU zhltnú prípravy na návštevu Svätého Otca v Prešove?

Radnica ráta s parkovacími plochami pre nahlásené autobusy aj na novovybudovanom úseku diaľnice D1, teda juhozápadný obchvat mesta.

Ilustračný obrázok k článku Príchod pápeža sa blíži: Akú SUMU zhltnú prípravy na návštevu Svätého Otca v Prešove?
Zdroj: TASR/AP

Mesto Prešov zabezpečuje úpravu priestranstva v okolí mestskej haly vrátane čiastočnej demontáže časti oplotenia a následného vrátenia do pôvodného stavu po ukončení akcie. Prešov Dnes 24 o tom informoval hovorca mesta Vladimír Tomek.

Úprava nerovností

„Aktuálne realizujeme aj úpravu nerovností na parkovisku pred mestskou športovou halou s cieľom vytvoriť bezpečné podmienky pre všetkých pútnikov. Ostatné komunikácie, cez ktoré bude prechádzať pápež si nevyžadujú opravy,“ potvrdil hovorca Tomek.

Zabezpečí sa tiež rozsiahle dočasné dopravné značenie pre zabezpečenie regulácie a presmerovania dopravy pred aj v čase konania akcie.

Ponúkame aj ďalšie aktuality zo Slovenska:

„Riešime aj zápožičku pozemkov od súkromných osôb pre účely parkovania vozidiel a záberu ich pozemkov pri slávení liturgie so Svätým Otcom. Už teraz sa snažíme apelovať na všetkých pútnikov, aby využili vlaky alebo autobusy. Aktuálne však máme zabezpečených 200 parkovacích miest pre autobusy v blízkosti mestskej haly,“ prezradil ďalej hovorca s tým, že okrem toho radnica ráta s parkovacími plochami pre ďalšie nahlásené autobusy na novovybudovanom úseku diaľnice D1, teda juhozápadný obchvat mesta.

Suma za náklady

Pre pútnikov, ktorí pricestujú osobnými autami budú zabezpečené veľkokapacitné parkoviská mimo mesta Prešov, keďže v centre a v mestských častiach je obmedzený počet parkovacích miest.

„Vodiči budú môcť zaparkovať v deň návštevy Svätého Otca na vojenskom letisku ako aj na záchytných parkoviskách v meste Veľký Šariš a v obci Malý Šariš,“ prízvukuje ďalej hovorca mesta a na záver dodal aj informácie o nákladoch. „Na zabezpečenie príprav spojených s návštevou Svätého Otca schválila vláda SR pre mesto Prešov čiastku 200-tisíc eur. Okrem toho schválilo Mestské zastupiteľstvo mesta Prešov na tento účel 70-tisíc eur,“ uzavrel Tomek.

Ďalšie aktuality z východu:

Chystáte sa na dovolenku do Talianska, Chorvátska či Egypta? Viac o aktuálnych opatreniach v dovolenkových destináciách sa dočítate aj v kategórii Cestovanie.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: archívne

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM