Správy

Prípravy na asanácie lávok v Prešove trvajú: Pre peších sa hľadá alternatívne riešenie

Pri Lesíku Delostrelcov budú lávky asanovať. Radnica hľadá alternatívne riešenie pre peších, keďže najbližšia obchádzková trasa vedie cez Masarykovu ulicu.

Ilustračný obrázok k článku Prípravy na asanácie lávok v Prešove trvajú: Pre peších sa hľadá alternatívne riešenie
Zdroj: Dnes24.sk

Radnica dala tento rok skontrolovať všetkých 14 lávok, ktoré sa nachádzajú v Prešove a sú v správe mesta. Kontrola preukázala, že až päť z nich je v havarijnom stave, a preto ich bolo potrebné okamžite uzavrieť. Mesto Prešov o tom informuje na svojej webstránke.

„Mesto Prešov už má k dispozícii projektovú dokumentáciu na asanáciu dvoch lávok, ktoré vedú ponad železničnú trať pri Lesíku delostrelcov a v týchto dňoch pripravuje verejné obstarávanie na ich asanáciu,“ potvrdil hovorca mesta Vladimír Tomek.

Alternatívne riešenie

Radnica zároveň hľadá alternatívne riešenie pre peších, nakoľko najbližšia obchádzková trasa vedie cez Masarykovu ulicu. „Po odsúhlasení krajským dopravným inšpektorátom chce mesto predstaviť konkrétne riešenie s dôrazom na bezpečnosť chodcov,“ poznamenal ďalej hovorca.

Ponúkame aj ďalšie aktuality zo Slovenska:

Hotovú dokumentáciu pre územné rozhodnutie má mesto aj pre lávku pri Prešovskej univerzite. Pripravuje sa tiež podľa Tomeka verejné obstarávanie na asanáciu pôvodnej lávky a výstavbu novej lávky s napojením na existujúcu sieť cyklotrás.

Opravia len jednu

„Jedinou spomedzi uzavretých lávok, ktorú je možné opraviť je lávka na Mukačevskej ulici. Radnica už má k dispozícii opis predmetu zákazky pre verejné obstarávanie na jej rekonštrukciu,“ uzavrel hovorca.

A vo fotogalérii nádjete aj zábery z prešovskej Delne, ktorá je plná záhad.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Hl. foto: archívne

Nové správy máme aj z východu:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM